sierpniowa EdW - Kulpina i JLH
Projekt wzmacniacza nie jest na pewno dla osób, którym nie chce sie zrobić płytki i nie dla tych, którzy nie potrafią zrobić tak prostej PCB. Może Ci sie wydawać że układ jest prosty po schemacie (niedużo elementów), ale to jest układ analogowy i może nie wiesz ale jego uruchomienie wymaga pewnej wiedzy, np. odnośnie działania tranzystora i na temat źródeł prądowych. Wymagane jest też doświadczenie, a zrobienie płytki to przy tym pikuś.haterkmp pisze:gdyby np AVT wprowadził do sprzedaży samą płytkę, nie mówiąc już o zestawie, to troszkę więcej osób mogłoby zrobić sobie wzmacniacz o dobrych parametrach na elementach dyskretnych a nie tylko na obstukanych TDA czy LM
Jeśli ci co leją łzy rozpaczy na tym forum z powodu braku PCB a odczuwają potrzebe jej nabycia proponuje zrzucić się i zlecić komuś jej wykonanie, komuś kto to potrafi ją zrobić.
wyobraź sobie że zrobiłem tak dużą ilość różnych wzmacniaczy że dla mnie to nie jest problem. a że masz problemy z czytaniem w języku polskim... to twój problem. cały czas chodzi o to że fajnie by było gdyby takowa płytka była w ofercie bo fajnie jest mieć płytkę fabryczną najlepiej dwie sztuki czy tak ciężko zrozumieć że ktoś chce oprócz samego układu żeby było ładnie?
i nie pouczaj mnie bardzo cie proszę bo nie pytałem o radę a jak dobrze pamiętam to nie jest kącik porad.
[ Dodano: 2010-08-09, 19:11 ]
btw jak masz doświadczenie w robieniu płytek to pochwal się na naszym forum płytką do wzmacniacza i zobaczymy czy faktycznie zrobienie dobrej płytki do wzmacniacza to dla ciebie pikuś cwaniaczku.
[ Dodano: 2010-08-09, 19:11 ]
btw jak masz doświadczenie w robieniu płytek to pochwal się na naszym forum płytką do wzmacniacza i zobaczymy czy faktycznie zrobienie dobrej płytki do wzmacniacza to dla ciebie pikuś cwaniaczku.
po raz kolejny powtarzam ci chłopie że tu nikt nie lamentuje nad zrobieniem tylko nad tym że nie powstał projekt. Ja już rozmawiałem z autorem i dał mi ogólny zarys płytki. Szkoda że wzmacniacz zrobią tylko ci którzy lubią bawić się w robienie płytek a osoby o mniejszym stażu tylko sobie popatrza na obrazki w gazecie. Nie jest jakieś trudne samo uruchomienie tego wzmacniacza bo sprowadza się tylko do regulacji prądów...