Zegarek na led (atmega8)

Jesli jesteś początkującym elektronikiem, to tu z pewnością znajdziesz pomoc. Miejsce dobre do dyskusji nad podstawami elektroniki w zakresie teorii i praktyki.
Awatar użytkownika
przemotronik
Użytkownik

Post autor: przemotronik » 05 lis 2008, 19:18

Alaris, ostatnio jak robiłem jakiś układ to jak wydrukowałem mirror to musiałem scalaka od dołu lutować, a jak dałem bez mirror to było ok. Termotransferem oczywiście robiłem.
Właśnie w tym rzecz...
Dlatego najlepiej robić od razu dobrze, bo potem nie trzeba się męczyć z prostowaniem.

A poza tym wydrukowanie ścieżek z w. TOP w normalny sposób a potem odbicie ich na rzeczywistej warstwie dolnej powinno dać taki sam rezultat... W końcu tylko do odbijania na stronie elementów płytki drukuje się ścieżki TOP z opcją mirror, a do odbijania ścieżek dolnych drukuje się BOTTOM normalnie. A więc wydrukowanie TOPa normalnie a potem użycie jako wydruku BOTTOMa powinno wyjść na to samo... Bo widok w EAGLE'u jest tak ustawiony.
Poprawcie mnie, jeżeli mnie błąd czepił :roll:
Podrawiam

davu
-
Kontakt:

Post autor: davu » 07 lis 2008, 14:25

Wie ktoś co w tym programie trzeba poprawić żeby się kompilował?
Jeszcze jedno pytanie: Pod ten schemat to wyświetlacz z wspólną anodą pasuje co nie?

Czy wartości rezystorów (1k) są dobre pod wyświetlacz zielony 20mm?

[ Dodano: 2008-11-12, 19:54 ]
A taki układ można zasilać taką np. zwykłą ładowarką do telefonu?? Czy nie będą w takim wypadku potrzebne jeszcze przed stabilizatorem jakieś diody?

ODPOWIEDZ