Witam
Składam powoli taki warsztacik, mam już śrubokręty precyzyjne, skalpele do podważania elementów.
Czy potrzebuję jeszcze coś do takiego serwisu oprócz boxów?
Serwis telefonów komórkowych
Witam,
może jakaś lutownica?
-myjka ultradźwiękowa
-IPA, alkohol
-Kontakt U
-Rękawiczki lateksowe bez dodatków typu talk
-Duża lupa na statywie z podświetleniem
a tak naprawdę powinieneś przemyśleć każdy krok wykonywanych prac i rozważyć co było by pomocne lub jak można uprościć wykonywaną czynność.
może jakaś lutownica?
-myjka ultradźwiękowa
-IPA, alkohol
-Kontakt U
-Rękawiczki lateksowe bez dodatków typu talk
-Duża lupa na statywie z podświetleniem
a tak naprawdę powinieneś przemyśleć każdy krok wykonywanych prac i rozważyć co było by pomocne lub jak można uprościć wykonywaną czynność.
Przede wszystkim potrzebna jest wiedza i praktyka w takim serwisie. Skoro nie wiesz co może być przydatne, to wnioskuję że doświadczenia w serwisowaniu telefonów nie posiadasz. Wracając do pytania, wszystko zależy od tego co chcesz dokładnie robić. Do wymiany tasiemek, płytek czy wyświetlaczy zazwyczaj wystarczy zestaw śrubokrętów, kleje i taśmy izolacyjne i dwustronnie klejące. Do serwisu "pełną gębą" potrzebujesz profesjonalnych narzędzi do montażu BGA (sita, podgrzewacze, hot-air itd.) i sprzętu pomiarowego (zasilacz, miernik, może oscyloskop i analizator widma fal radiowych). Więcej na razie nie przychodzi mi do głowy.
Nie chcę zakładać nowego wątju więc podepnę się pod mój stary temat.
Panowie mój wujaszek sprawił mi prezent kartonem kilku boxów i kulkudziesięciu jeżeli nie więcej niż sto różnych przewodów do telefonów z 2010 2011 roku. Problem jest taki że nic nie wiem. Podpiałem boxmarki nspro do kumputera, a tu bęc sterowników nie nożna pobrać . Panowie ktoś zna się bardziej w temacie boxów?

Panowie mój wujaszek sprawił mi prezent kartonem kilku boxów i kulkudziesięciu jeżeli nie więcej niż sto różnych przewodów do telefonów z 2010 2011 roku. Problem jest taki że nic nie wiem. Podpiałem boxmarki nspro do kumputera, a tu bęc sterowników nie nożna pobrać . Panowie ktoś zna się bardziej w temacie boxów?

-
nowy-w-gsm
- -
Jakubbb -do box-u NsPro potrzebna jest akywacja .Kupuje się ją co rok. Oprogramowanie można pobrać z http://www.nsteam.org zakładka u góry downloads.Bez aktywacji nic nie zrobisz tym box-m. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie innych box-w chętnie pomogę w miare posiadanej przezmnie wiedzy .Co do lutownicy w servisie gsm to hotair i grotówka .