Klawiatura MiDi

Jesli jesteś początkującym elektronikiem, to tu z pewnością znajdziesz pomoc. Miejsce dobre do dyskusji nad podstawami elektroniki w zakresie teorii i praktyki.
ODPOWIEDZ
slawus1998
Użytkownik

Klawiatura MiDi

Post autor: slawus1998 » 16 lip 2015, 14:27

Witam

Piszę z takim zapytaniem. A mianowicie: składam pewne urządzenie, którego zadaniem będzie pracować jako kontroler MiDi do komputera. Urządzenie ma tylko output MiDi, a do komputera będzie podłączone kablem MiDi - USB. Część elektroniczna oparta jest na projekcie z tego linku:
http://serwis.avt.pl/manuals/AVT960.pdf
Dokładniej mówiąc - mikrokontroler ATMega16, komunikacja przez złącze TX i w moim przypadku 6 przycisków jako inputy. Potrzebuję pomocy w zakresie zaprogramowania tego mikrokontrolera. Nie mam dużych wymagać - chcę tylko, żeby wciśnięcie przycisku wysyłało do komputera określoną nutę np. C1, innego przycisku D1 itp. Na każdej stronie, na jaką trafiłem pisze, że wszystko jest proste, jest tylko duża biblioteka i mało funkcji, ale na dobrą sprawę nie mogłem znaleźć nic pożytecznego.

Stąd moje pytanie - czy mógłby mi ktoś pomóc w oprogramowaniu czegoś takiego? Znam podstawy języka C i w nim również chciałbym to zaprogramować. Tak jak mówię - zależy mi tylko na tym, żeby wysłać do komputera informację w formie jakiejś nuty

Gdyby ktoś potrafił mi pomóc, to będę mu za to ogromnie wdzięczny.
Z góry dziękuję za pomoc. I pozdrawiam

EDIT
Gdyby ktoś chciał, to to jest schemat całości:
Obrazek

ODPOWIEDZ