Automapa na Androida

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik

Automapa na Androida

Post autor: siekierzyński » 15 gru 2011, 22:18

Witam,

czy jest coś takiego ja Automapa na Androida. Przymierzam się do kupienia tel z tym systemem i szukam między innymi Automapy, ale jakoś nie mogę znaleźć. Mam wrażenie, że to nie nazywa się Automapa, tylko jakoś inaczej. Bo w instalatorze nie ma opcji, żeby to zainstalować jakoś na Androida, a chce mieć dokładny wygląd Automapy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tom5555
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tom5555 » 16 gru 2011, 20:43

W androidze domyślnie zainstalowany jest program korzystający z map google. Nawigacja jest darmowa, przynajmniej teoretycznie, bo wymaga stałego połączenia z internetem. Można też pobrać mapy i używać ich w trybie offline, bez opcji nawigacji.
Duży wybór programów do nawigacji jest w markecie https://market.android.com/?hl=pl .

Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik

Post autor: siekierzyński » 16 gru 2011, 21:47

Mi chodzi tylko konkretnie o Automapę, nie ważne czy płatna, czy nie.

Awatar użytkownika
kris74
Użytkownik

Post autor: kris74 » 17 gru 2011, 10:28

O proszę znalazłem taki link http://www.androidlife.pl/news/373240/A ... miera.html
Ale z tego co widzę to nie szybko się pojawi. Ja wybrał bym np. MapaMap lub Sygic Mobile.

Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik

Post autor: siekierzyński » 17 gru 2011, 10:47

Znaczy, też w kilku miejscach czytałem ,że ma być, ale czy już wyszła to nie wiadomo. Na stronie producenta Automapy coś jest napisane na ten temat, ale żadnych plików itp nie ma. Cóż, więc trza jeszcze poczekać :)

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 18 gru 2011, 20:41

Pamiętaj tylko że taki telefon ciągle korzysta z internetu - czyli ssie z konta.
Przy wyborze telefonu zwróć uwagę na to ile ma RAMu, im więcej tym lepiej. Szybkość CPU nie jest już tak istotna, zresztą na Andku zawsze można zrotować system i zainstalować program który pozwoli przetaktować CPU o 50-100MHz.
ogólnie możliwości są spore, ale trzeba trochę czasu na opanowanie Androida, no dobrego fona.
HCT WildFire S :wink:

Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik

Post autor: siekierzyński » 18 gru 2011, 20:50

Ja chce sobie kupić samsunga galaxy note, a co do netu, to nie mam się co martwić, bo mam kartę heyach, gdzie do miesiąc płacę 10zł i mam neta bez limitu danych.

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 19 gru 2011, 14:56

Ja tam raczej bym ci Samsunga jako firmy nie polecał. Mają taka brzydką praktykę bardzo szybko o swoich produktach zapominać, zresztą jakość tych produktów też raczej powalająca nie jest.
Ja przynajmniej mojego Samsunga Avila pozbyłem się lotem błyskawicy, i raczej niczego spod tego szyldu już nie kupię.

Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik

Post autor: siekierzyński » 19 gru 2011, 21:39

Skąd masz taką opinię? Coś nie tak było z tym telefonem?

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 20 gru 2011, 17:51

Lubił się sam wyłączać, czy wybierać numery. no i bateria nie trzymała jakoś rewelacyjnie.
Jakoś wykonania obudowy, problemy z komunikacją z PC, brak sensownego wsparcia technicznego, ogólnie tandeta jakościowo. Pierwszy telefon w moim życiu którego się pozbyłem z radością.
Tak jak pisałem Samsung to firma która ma zbyt wiele w swojej ofercie, i szybko zapomina o swoich produktach, co powoduje że mają bardzo mało dobrych produktów i masę takich sobie gadźetów.
Resztę mam do dziś i działają bez zarzutu Mitshubishi Trium (na emeryturze bo nie mam baterii do niego, ale nadal działa), Nokia 6230i, Sony Erikson K550i, obecnie w użytku HTC WildFire S i Nokia X2.

Awatar użytkownika
siekierzyński
Użytkownik

Post autor: siekierzyński » 20 gru 2011, 22:47

A jaki model samsunga? Bo kolega ma Samsunga galaxy s i jest zadowolony.

ODPOWIEDZ