Widzieliście już Google Chrome...?
Widzieliście już Google Chrome...?
Jak wrażenia? Ja póki co mam problemy z ustawieniami proxy,
to znaczy to cudo je czasem gubi, no i pola edycyjne coś wariują
(choćby przy pisaniu tego posta)....ale wygląda ciekawie i na oko
jest odrobinę szybsze od FireFoxa....
to znaczy to cudo je czasem gubi, no i pola edycyjne coś wariują
(choćby przy pisaniu tego posta)....ale wygląda ciekawie i na oko
jest odrobinę szybsze od FireFoxa....
Z ciekawości zainstalowałem sobie to cudo 20 minut temu.
Pierwsze wrażenie - nieco przypomina cukierkowy wygląd XP ale jest całkiem przyjemny.
Sam sobie zaimportował zakładki z lisa co z miejsca mnie pozytywnie zaskoczyło.
I faktycznie odrobinę szybszy od niego, ale to można by z tą oceną poczekać parę dni
aż sobie nagromadzi parę ciasteczek i temu podobnych wtedy można by coś konkretnego powiedzieć.
Ogólnie podczas nalotu na standardowe stronki spisał się na 5.
Z uwagi na to, że to wersja beta można przymknąć oko na możliwe do wystąpienia błędy...
W moim przypadku np. nie do końca dobrze działa poprawianie pisowni podczas edycji odp.
Całkiem niezła alternatywa dla pozostałych przeglądarek. Z ciekawości potrzymam go jeszcze u siebie trochę czasu, zobaczę jak się spisuje na dłuższe dystanse.
Pierwsze wrażenie - nieco przypomina cukierkowy wygląd XP ale jest całkiem przyjemny.
Sam sobie zaimportował zakładki z lisa co z miejsca mnie pozytywnie zaskoczyło.
I faktycznie odrobinę szybszy od niego, ale to można by z tą oceną poczekać parę dni
aż sobie nagromadzi parę ciasteczek i temu podobnych wtedy można by coś konkretnego powiedzieć.
Ogólnie podczas nalotu na standardowe stronki spisał się na 5.
Z uwagi na to, że to wersja beta można przymknąć oko na możliwe do wystąpienia błędy...
W moim przypadku np. nie do końca dobrze działa poprawianie pisowni podczas edycji odp.
Całkiem niezła alternatywa dla pozostałych przeglądarek. Z ciekawości potrzymam go jeszcze u siebie trochę czasu, zobaczę jak się spisuje na dłuższe dystanse.
Ja zaś z ciekawości oczekuję na wersję pod Linuksy. Dzięki wirtualizacji widzę, że ta przeglądareczka jak na razie nie ma zbytnio czym zachwycić, ale być może w przyszłości rozwinie się w coś ciekawego (jak wiele produktów od Google'a). Jak na razie średnio obiecująco moim skromnym zdaniem. Jestem jednak dobrej myśli i raczej będę monitorował postęp ze względu na własną ciekawość.
-
K_o_n_r_a_d
- Użytkownik
W szybkości działania nie zauważyłem różnicy w porównaniu z Firefoxem a w Firefoxie mam poinstalowane mnóstwo dodatków co dodatkowo spowalnia i jednocześnie internet mam bardzo szybki, więc powinna być do zauważenia różnica wynikająca z obciążenia systemu.
Błędów nie zauważyłem. Brakuje mi dużo funkcji, które mam w Firefoxie, dlatego jak na razie Google nie ma szans, ale w przyszłości jak dopracują to zobaczymy.
Błędów nie zauważyłem. Brakuje mi dużo funkcji, które mam w Firefoxie, dlatego jak na razie Google nie ma szans, ale w przyszłości jak dopracują to zobaczymy.
-
adi-niunio
- Użytkownik
- Kontakt:
na WP jest niepochlebna recenzja http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Zai ... omosc.html
No faktycznie...jest niezbyt optymistyczna...ale pamiętajcie też,
że "konkurencja oczyszcza atmosferę"...może z faktu, że lęgnie się nowa przeglądarka
wyniknie poprawa jakości tych co są...wszystko może. Choć ludkowie od Google
mają całkiem fajne pomysły - choćby Google Docs...super wynalazek więc myślę,
że Chrome też pójdzie w dobrym kierunku.
A co do zbierania danych przez Chrome....a na zdrowie, niech sobie toto zbiera co chce
ponieważ tak z grubsza to guzik z tych danych wynika.
że "konkurencja oczyszcza atmosferę"...może z faktu, że lęgnie się nowa przeglądarka
wyniknie poprawa jakości tych co są...wszystko może. Choć ludkowie od Google
mają całkiem fajne pomysły - choćby Google Docs...super wynalazek więc myślę,
że Chrome też pójdzie w dobrym kierunku.
A co do zbierania danych przez Chrome....a na zdrowie, niech sobie toto zbiera co chce
ponieważ tak z grubsza to guzik z tych danych wynika.