Nowy design forum
Nowy design forum
Witam. Czy podoba wam się nowy design forum? Może tak być?
- przemotronik
- Użytkownik
Według mnie nowy styl forum faktycznie jest dość ładny. Ale co do uwag to:
Po 1: nie widzę sensu dawania do (prawie) każdego działu takich samych ikonek. Zgadzam się z KrzyśkiemK: dałbym różne ikonki, np. do podstaw elektroniki-rezystor, do projektów własnych-kondensator elektrolityczny, ładne są też diody LED (dyskusje ogólne), a do CYBEROB-na przykład jakiś silniczek. Do audio oczywiście głośnik, do lamp-wiadomo co
, Możesz też wykorzystać siedmiosegmentowy wyśw. LED.(gdzie chcesz), a do uP-scalak. To takie moje sugestie. Po prostu, żeby było ładniej
Po 2: Podobają mi się: logo (ładnie zgrane z EdW, fajny, choć mało widoczny link do strony głównej Elportalu na części napisu) oraz pasek przy "Szybkiej odpowiedzi". Również faktura tła jest fajna.
Po 3: Poleciały ikonki rangi użytkowników.
Po 4: troszkę zlewają się linki na górze strony-FAQ, Szukaj, Użytkownicy (...). Warto byłoby je oddzielić jakimiś malutkimi ikonkami (nawet jednakowymi). Można też dać przyciski kojarzące się z daną funkcją (user-sylwetka człowieka, coś jak w WinXP), Statystyki-wykresik) itp. Chociaż trzeba uważać, żeby nie popsuć efektu.
Po 5: słabo widoczne są te białe linki na dole strony głównej (w sekcji obchodzonych urodzin).
Pozdrawiam
Przemotronik
P.S. Czemu się wzbraniasz przed wskazaniem twórcy loga
Przecież nikt nie napisał, że jest brzydkie.
Pozdrawiam
Przemotronik
P.S. Czemu się wzbraniasz przed wskazaniem twórcy loga
Ostatnio zmieniony 05 lis 2007, 12:41 przez przemotronik, łącznie zmieniany 3 razy.
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
Witajcie!
Do wszystkich zmian trzeba się przyzwyczajać, z tym, że do tych zmian na lepsze człowiek przyzwyczaja się prędzej. Ja już się oswoiłem z nową "oprawą".
Jedyne co bym zasugerował to to, żeby jednak gdzieś na stronie umieścić avatara osoby zalogowanej- generalnie nie poprawi do wyglądu forum jednak będzie informacją ze naprzykład sesja została utracona i ze trzeba się ponownie zalogować (kilka razy mi się to zdarzyło...). Pozdrawiam.
Do wszystkich zmian trzeba się przyzwyczajać, z tym, że do tych zmian na lepsze człowiek przyzwyczaja się prędzej. Ja już się oswoiłem z nową "oprawą".
Jedyne co bym zasugerował to to, żeby jednak gdzieś na stronie umieścić avatara osoby zalogowanej- generalnie nie poprawi do wyglądu forum jednak będzie informacją ze naprzykład sesja została utracona i ze trzeba się ponownie zalogować (kilka razy mi się to zdarzyło...). Pozdrawiam.
- przemotronik
- Użytkownik