Ośla łączka
Ośla łączka
Jestem początkującym elektronikiem. Chciałem zapytać co sądzicie o zestawach ośla łączka w grę wchodzi raczej mini bo nie mam kasy. A może lepiej kupić samą książkę. Ale wtedy nie ma praktyki. I w ogóle co sądzicie o tych płytkach SD-12 czy to jest wygodne w korzystaniu itd. Liczę na odpowiedzi osób które takowe zestawy posiadają. Jak by mi ktoś machną esa bym był nieskończenie wdzięczny ponieważ mam bardzo ograniczony dostęp do neta. Mój nr.604758265
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
I droższe, ja polecam Oślą Łączkę, ponieważ można się z niej faktycznie nauczyć podstaw. Ja tego niestety na początku nie zrobiłem i sam muszę sobie tłumaczyć niektóre rzeczy, które potrzebuje na gwałtMichał17 pisze:Co do sd-12: przydatne, ale in większe tym lepsze!
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy z elektroniką :]
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Masz rację, ale nie należy straszyć początkujących wielkimi kosztami. Początki zazwyczaj bywają trudne, ale dla chcącego nic trudnego. Zresztą jak się już czegoś nauczy to większość swoich pomysłów (projektów) może sprzedać na Allegro, albo wysłać do EdW, może opublikująMichał17 pisze:Jednakże zabawa elektroniką nie jest tania.
Chyba moderatorzy się lekko zdenerwują, bo odbiegamy od tematu, a więc radze wracać
Zamiast płytek takich jak SD-12 możesz również stosować zwykłe płytki uniwersalne, koszt takiej płytki nie przekracza 3zł
Pozdrawiam