Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
-
Lucky
Witam. Potrzebuje informacji na temat łuku elektrycznego. Chodzi mi miedzy innymi o wyłądowanie łukowe, gaszenie łuku, jonizacja i dejonizacja itp. Bardzo proszę o pomoc, mile widziane byłyby namiary na jakieś stronki, publikacje i referaty.
Z góry bardzo dziekuje za pomoc.
-
Lucky
- -
Dziekuje za ta podpowiedz ale jakbys wszedl w chodz jeden link ktory tam znalazlo to bys zauwazyl ze nie ma tam nic konkretnego. Nie pisalbym na forum gdybym sam nie sprawdzil tamtych źrodel. Ja szukam szególowych i wyczerpujacych informacji na ten temat.
Pozdrawiam
-
Arnold_S.
Konkrety znajdziesz
w książkach, które mają w nazwie
"technika wysokich napięć",
"urządzenia elektryczne", itp.
Wbijcie sobie do głowy małolaci, że
NIE wszystko jest w internecie(jeśli chodzi o wiedzę specjalistyczną), i na poprawę się nie zanosi(i bardzo dobrze).
-
c4r0
- Moderator
-
Kontakt:
Moim zdaniem jednak zdecydowana większość jest, tylko często trudno jest to znaleść. Oczywiście mówię o ogólnoświatowym internecie, bo w polskiej jego części to rzeczywiście jeśli chodzi o wiedzę specjalistyczną mało co jest.
-
Lucky
- -
Książki, ksiązkami -je juz przejrzałem i nie musisz mi o tym mówić. A zdarzają się też publikacje i referaty na ten temat i to by bardziej mnie zaciekawilo.
-
Arnold_S.
Jeśli jesteś studentem, to jaki problem iść w godzinach konsultacji do któregoś doktorka i zapytać, czy nie zna dobrych materiałów na ten temat(takich, których nie ma w szkolnej bibliotece)
?