plzzz!!!!!! pomóżcie mi z tymi zadaniami plzzzzz

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
ODPOWIEDZ
GVolt
Użytkownik

plzzz!!!!!! pomóżcie mi z tymi zadaniami plzzzzz

Post autor: GVolt » 10 lis 2005, 17:06

Prosze. Pomóżcie mi rozwiązać to zadanie. Nauczyciel od elektrotechniki dał naszej klasie to zadanie a ja nie mam zielonego pojęcia jak to rozwiązać, zresztą jak każdy inny z naszej klasy bo akurat trafił nam sie taki "fajny" nauczyciel który nam nie wytłumaczył jak rozwiązać to zadanie :evil: i powiedział że jak ktoś nie będzie miał dobrze wykonanego tego zadania we wtorek to ma banie :( Jak były zadania z kondensatorami albo rezystorami to rozwiązałem je bardzo szybko ale tam to było tylko podstawić do wzoru i tyle. A to zadanie nie mam pojęcia jak rozwiązać :| . Na dole zamieszczam schemat i treść zadania. pomóżcie plzzz!!!! Wytłumaczcie mi jak rozwiązywać takie zadania proszeeeeeeeeee!!!
Załączniki
schemat.GIF
(3.13 KiB) Pobrany 1188 razy

Awatar użytkownika
Alek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Alek » 10 lis 2005, 17:57

Przede wszystkim udać się do biblioteki i wyszukać choćby poczciwego Sawickiego. On tam jasno tłumaczy wszystkie metody.

Podstawianie zaś do gotowego jakiegoś wzorku należy zaś traktować jako dziecinadę :|

Awatar użytkownika
gaweł
Użytkownik
Kontakt:

Re: plzzz!!!!!! pomóżcie mi z tymi zadaniami plzzzzz

Post autor: gaweł » 10 lis 2005, 21:30

GVolt pisze:(...)pomóżcie plzzz!!!! Wytłumaczcie mi jak rozwiązywać takie zadania (...)
Widzisz oczka? z pewnością, bo musisz je widzieć. Ułóż 3 równania w 3 niewiadomymi, w ten sposób powstanie układ 3 równań. Pozostanie jedynie go rozwiązać, ale to już oddzielne zagadnienie.

Awatar użytkownika
brzozi
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: brzozi » 11 lis 2005, 11:30

St. Bolkowski "Podstawy elektrotechniki" - teoria , Rawa, Siwiński "Zbiór zadań.." - przykłady, co z tego że damy ci gotowe rozwiązanie , jak i tak zaraz gałę dostaniesz na następnym sprawdziznie.

ODPOWIEDZ