Plytka testowa BASCOM a port drukarkowy
Plytka testowa BASCOM a port drukarkowy
Witam!Mam takie pytanie -chcialem rozpoczac nauke programowania AVR przywykorzystaniu plytki testowej, ale mam tylko laptopa bez portu szeregowego.Nie jestem oblatany w komputerach i nie wiem czy ten temat mozna jakos obejsc?
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Jeżeli chodzi Ci o płytkę testową AVT3500 to możesz do niej wykożystać programator USB AVT451. http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=17467
Witam
Czy mógłbyś sprecyzować bo jest to trochę niejasne „laptop bez portu szeregowego”. Port drukarkowy (LPT) jest portem równoległym . Chyba chodzi Ci oto że masz laptopa bez portu drukarkowego i nie możesz podłączyć doń programatora? Czy tak? Bo w laptopie masz sporo portów szeregowych (USB, RS232).
Pozdrawiam
[ Dodano: 29-01-2006, 20:47 ]
Załączam link do fajnej stronki z Programatorem ISP dla Avr podłączanym przez Rs232.www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=1027
Pozdrawiam
Czy mógłbyś sprecyzować bo jest to trochę niejasne „laptop bez portu szeregowego”. Port drukarkowy (LPT) jest portem równoległym . Chyba chodzi Ci oto że masz laptopa bez portu drukarkowego i nie możesz podłączyć doń programatora? Czy tak? Bo w laptopie masz sporo portów szeregowych (USB, RS232).
Pozdrawiam
[ Dodano: 29-01-2006, 20:47 ]
Załączam link do fajnej stronki z Programatorem ISP dla Avr podłączanym przez Rs232.www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=1027
Pozdrawiam
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt: