Opinie na temat zestawów uruchomieniowych dla PSoC

Forum pasjonatów mikrokontrolerów PSoC
ODPOWIEDZ
cooki13
-
Posty: 5
Rejestracja: 02 sie 2006, 19:26
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: cooki13 » 30 mar 2008, 19:44

Witam niedawno zakupiłem zestaw PSOC FirstTouch w zestawie skromna instrukcja płyta z oprogramowaniem programator na USB oraz płytka testowa więcej informacji o zestawie tutaj http://www.kamami.pl/dl/PSoCFirstTouchGuide.pdf Jak będe miał więcej czasu to podziele sie opinią.Na pierwszy rzut oka dużym ograniczeniem są bibiloteki układów współpracujące z płytką
Załączniki
DSC00310.JPG

Awatar użytkownika
Wojtek
Moderator
Posty: 2603
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Opinie na temat zestawów uruchomieniowych dla PSoC

Post autor: Wojtek » 30 mar 2008, 20:28

Jeśli ktoś ma takie lub inne zestawy to niech tu napisze swoją opinię.

mgornicki
-
Posty: 4
Rejestracja: 03 kwie 2008, 9:59
Lokalizacja: Tychy

Post autor: mgornicki » 06 kwie 2008, 10:05

Ja dwa lata temu dostałem od Cypress !!!za darmoche!!! CY3210-PSOCEXPEVAL1.
Zdjęcie poniżej.
Z jedną różnicą - zamiast jednego PSoCEval1 było MiniEval1 i dodatkowe dwa CY8C29466.
No ale wiadomo, że największym skarbem w tym to MiniProg Programmer.
Teraz z tego co wiem to już takich giftów nie robią :(
Generalnie układ jest świetny. Zestaw stworzony z myślą do testów magistrali i2c.

Dodatkowo używam układy PSoc Eval I z www.psoc.prv.pl - również bardzo dobry jako zestaw dla początkującego. Plusem jest, że MiniProg działa z tym układem bez problemów. No może nie całkowicie - bo jak chcę zaprogramować układ to muszę wyjąć wyświetlacz LCD z układu.
Załączniki
IMG_5033.JPG

Awatar użytkownika
Wojtek
Moderator
Posty: 2603
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 06 kwie 2008, 10:29

No to miałeś szczęście ja MiniEval1 z programatorem MiniProg musiałem już kupić u nich. Co do programatora działa faktycznie dobrze, lepiej od tego z www.psoc.pl (przynajmniej w jego pierwszej wersji). LCD w zestawie PSoC Eval1 korzysta z P1.0 i P1.1 podobnie jak programator MiniProg dlatego trzeba wyciągać LCD ale jesli przekonfigurować wyjścia na LCD w programie i zmienić połaczenia na płytce zestawu ( dwa cięcia i dwa połączenia np. kynarem - tak zrobiłem) to wtedy nie ma problemu i nie trzeba wyciągać LCD.

ODPOWIEDZ