Opinie na temat zestawów uruchomieniowych dla PSoC
Witam niedawno zakupiłem zestaw PSOC FirstTouch w zestawie skromna instrukcja płyta z oprogramowaniem programator na USB oraz płytka testowa więcej informacji o zestawie tutaj http://www.kamami.pl/dl/PSoCFirstTouchGuide.pdf Jak będe miał więcej czasu to podziele sie opinią.Na pierwszy rzut oka dużym ograniczeniem są bibiloteki układów współpracujące z płytką
Opinie na temat zestawów uruchomieniowych dla PSoC
Jeśli ktoś ma takie lub inne zestawy to niech tu napisze swoją opinię.
Ja dwa lata temu dostałem od Cypress !!!za darmoche!!! CY3210-PSOCEXPEVAL1.
Zdjęcie poniżej.
Z jedną różnicą - zamiast jednego PSoCEval1 było MiniEval1 i dodatkowe dwa CY8C29466.
No ale wiadomo, że największym skarbem w tym to MiniProg Programmer.
Teraz z tego co wiem to już takich giftów nie robią
Generalnie układ jest świetny. Zestaw stworzony z myślą do testów magistrali i2c.
Dodatkowo używam układy PSoc Eval I z www.psoc.prv.pl - również bardzo dobry jako zestaw dla początkującego. Plusem jest, że MiniProg działa z tym układem bez problemów. No może nie całkowicie - bo jak chcę zaprogramować układ to muszę wyjąć wyświetlacz LCD z układu.
Zdjęcie poniżej.
Z jedną różnicą - zamiast jednego PSoCEval1 było MiniEval1 i dodatkowe dwa CY8C29466.
No ale wiadomo, że największym skarbem w tym to MiniProg Programmer.
Teraz z tego co wiem to już takich giftów nie robią

Generalnie układ jest świetny. Zestaw stworzony z myślą do testów magistrali i2c.
Dodatkowo używam układy PSoc Eval I z www.psoc.prv.pl - również bardzo dobry jako zestaw dla początkującego. Plusem jest, że MiniProg działa z tym układem bez problemów. No może nie całkowicie - bo jak chcę zaprogramować układ to muszę wyjąć wyświetlacz LCD z układu.
No to miałeś szczęście ja MiniEval1 z programatorem MiniProg musiałem już kupić u nich. Co do programatora działa faktycznie dobrze, lepiej od tego z www.psoc.pl (przynajmniej w jego pierwszej wersji). LCD w zestawie PSoC Eval1 korzysta z P1.0 i P1.1 podobnie jak programator MiniProg dlatego trzeba wyciągać LCD ale jesli przekonfigurować wyjścia na LCD w programie i zmienić połaczenia na płytce zestawu ( dwa cięcia i dwa połączenia np. kynarem - tak zrobiłem) to wtedy nie ma problemu i nie trzeba wyciągać LCD.