PSoC Designer
PSoC Designer
Witam
Jak uruchomić program Filter Design Procedure wchodzący w skład pakietu PSoC Designer? Zaczynam po woli przygodę z PSoC-ami na "własną rękę" i nie zawsze mi się to udaje, ale po woli po woli do celu:)
Jak uruchomić program Filter Design Procedure wchodzący w skład pakietu PSoC Designer? Zaczynam po woli przygodę z PSoC-ami na "własną rękę" i nie zawsze mi się to udaje, ale po woli po woli do celu:)
Re: PSoC Designer
Poczytaj ten artykuł - autor w iluminofonii zastosował uC cypressa i wykoprzystał tam do budowy filtrów Filter Design Procedurerobson pisze:Witam
[ Dodano: 2008-03-06, 06:39 ]
Ale żebyś szybko do tego doszedł to zrób tak:
otwórz okienko Programu designera i tam wejdź w "Help" a następnie w " Documentation" i wybierz folder "Filter Design" a ukażą się twoim oczom arkusze exela

[ Dodano: 2008-03-06, 21:21 ]
A tak swoja drogą może by tak w dziale mikrokontrolery otworzyć kącik dla PSoC Cypressa? Byłoby już aż dwóch potencjalnie zainteresowanych

Re: PSoC Designer
No z tym kącikiem to całkiem ciekawa propozycja
Ciężko znaleźć coś po polsku, ale nie jest to aż taką przeszkodą. W PSoC Expres jest nawet mały tutorial. W gruncie rzeczy jednak to co on prezentuje, można opanować samemu, ale dobrze że tam jest
Właśnie od wczoraj zacząłem studiować Helpa i może będzie coś z tego
W archiwum EP jest też dość sporo pdf-ów. A tak swoją drogą - nie wiesz może, czy w EP nie jest planowany kurs z mikrokontrolerami Cypressa?

Ciężko znaleźć coś po polsku, ale nie jest to aż taką przeszkodą. W PSoC Expres jest nawet mały tutorial. W gruncie rzeczy jednak to co on prezentuje, można opanować samemu, ale dobrze że tam jest

Właśnie od wczoraj zacząłem studiować Helpa i może będzie coś z tego

Nic o tym nie wiem a jedyną osobą która pewnie mogłaby to poprowadzić jest Marcin Wiązania i chyba P. Zbysiński.nie wiesz może, czy w EP nie jest planowany kurs z mikrokontrolerami Cypressa?
[ Dodano: 2008-03-09, 12:26 ]
Czy zastanawiałeś sie i ewentualnie próbowałeś wykorzystać watchdog w jakims projekcie z tymi procesorami Cypressa?
[ Dodano: 2008-03-11, 13:35 ]
Znalazłem fajną książkę on-line może się przydać szczególnie przy początkach : http://www.easypsoc.com/book/robson pisze:(...) Właśnie od wczoraj zacząłem studiować Helpa i może będzie coś z tegoW archiwum EP jest też dość sporo pdf-ów. A tak swoją drogą - nie wiesz może, czy w EP nie jest planowany kurs z mikrokontrolerami Cypressa?
Sprawa wygląda tak - nazbierałem dość sporo materiałów o PSoC. Jeśli chodzi o Timery - niestety jeszcze raczkuje
Siedziałem trochę nad Helpem i ogólnie w PSoC Expres i Designer - podoba mi się to środowisko.
Faktycznie Marcin Wiązania zrobił kilka projektów z udziałem PSoC - przypomina mi się jego analizator widma, który był zbudowany na BA3830S, a ja próbowałem nieudolnie przerobić go na jakiegoś PSoC - rzuciłem wszystko i zapomniałem o tym bo nic nie wychodziło:(
Te procki spodobały mi się bardziej niż AVR-y. Dzięki za link z książką.
A swoją drogą fajnie byłoby umieć coś, co umieją nieliczni
[ Dodano: 2008-03-28, 14:29 ]
Tak spojrzałem na tą książkę i normalnie dzięki Wojtek! Po angielsku ale ogromna pomoc.
No to weekend z głowy 

Faktycznie Marcin Wiązania zrobił kilka projektów z udziałem PSoC - przypomina mi się jego analizator widma, który był zbudowany na BA3830S, a ja próbowałem nieudolnie przerobić go na jakiegoś PSoC - rzuciłem wszystko i zapomniałem o tym bo nic nie wychodziło:(
Te procki spodobały mi się bardziej niż AVR-y. Dzięki za link z książką.
A swoją drogą fajnie byłoby umieć coś, co umieją nieliczni

[ Dodano: 2008-03-28, 14:29 ]
Tak spojrzałem na tą książkę i normalnie dzięki Wojtek! Po angielsku ale ogromna pomoc.

"Urodził" się kącik na tym forum dla PSoC więc myślę że moderator przeniesie ten temat we właściwe miejsce. Cieszę się ze mogłem pomóc. Też mam zamiar dobrze poznać te mikrokontrolery. W tym celu wszedłem w posiadanie EasyPsoC3 z www.mikroe.com
Ostatnio zmieniony 28 mar 2008, 18:50 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mocne. Teraz i ja jestem za powstaniem nowego działu, który zresztą już powstał...
Ta cena (170USD) to jest normalnie taka mała, czy do tego dojdą jeszcze dopłaty za przesyłke, jakiś VAT itp?
A i jeszcze: czy do tego jest potrzebny jakiś opis w języku polskim? czyli: czy to jest tak skomplikowane, że potrzeba mieć coś poza schematem itp.?
Ta cena (170USD) to jest normalnie taka mała, czy do tego dojdą jeszcze dopłaty za przesyłke, jakiś VAT itp?
A i jeszcze: czy do tego jest potrzebny jakiś opis w języku polskim? czyli: czy to jest tak skomplikowane, że potrzeba mieć coś poza schematem itp.?
Jeśli pytasz o EasyPSoC3 to do ceny trezeba doliczyć VAT i dlatego lepiej kupić u dystrybutora w UE (Serbia jeszcze nie należy) w przypadku tego zestawu to www.paltronix.com wtedy dochodzi 17,5% Vat + koszt 12,5GBP. Instrukcja jest w języku angielskim ale bardzo prosta (zresztą ściągnij z www.mikroe.com i sam się przekonasz)Kulpina pisze:Mocne. Teraz i ja jestem za powstaniem nowego działu, który zresztą już powstał...
Ale dobrą alternatywą na początek jest zestaw z www.psoc.pl
Ostatnio zmieniony 29 mar 2008, 7:23 przez Wojtek, łącznie zmieniany 3 razy.
Jeśli chodzi o te informacje dotyczące kursu PSoC, to tak jakoś wywnioskowałem ze strony AVT , gdzie jest zestaw ewaluacyjny. Jest tam mowa o jakimś planowanym kursie, chyba, że się mylę. TUTAJ
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam!
Rzeczywiście wspomniano w opisie produktu o kursie. Przy czym nie jestem do końca pewny czy autor nie miał czasem na myśli "jakiegoś indywidualnego" kursu. Czyli w znaczeniu takim , że: "układ może z powodzeniem być wykorzystany do nauki proglramowania....".
Jeśli już to stawiam, że taki kurs ukaże się w EP- nie w EdW. Pozdrawiam!
Rzeczywiście wspomniano w opisie produktu o kursie. Przy czym nie jestem do końca pewny czy autor nie miał czasem na myśli "jakiegoś indywidualnego" kursu. Czyli w znaczeniu takim , że: "układ może z powodzeniem być wykorzystany do nauki proglramowania....".
Jeśli już to stawiam, że taki kurs ukaże się w EP- nie w EdW. Pozdrawiam!
Witam,
Ja również zaczynam przygodę z Psoc. Mam zestaw z www.psoc.pl i jestem zadowolony.
Ale byłbym chętny na EasyPsoC3. Także jak jakaś większa grupa się zbierze to ja również
Może ktoś wie gdzie można dostać oryginalne zestawy z Cypressa??
Może ktoś jest chętny na sprowadzenie paru starterkitów ze stanów??
Najbardziej mnie interesują zestawy CapSense.
--
Pozdrawiam,
Marcin.
Ja również zaczynam przygodę z Psoc. Mam zestaw z www.psoc.pl i jestem zadowolony.
Ale byłbym chętny na EasyPsoC3. Także jak jakaś większa grupa się zbierze to ja również

--
Pozdrawiam,
Marcin.
W innym poście napisałem gdzie mozna nabywać i jakie zestawy - sprawdź. Co do CapSense to zobacz to CY3270 - PSoC FirstTouch Starter Kit na www.kamami.pl - ten zestaw ma jednak tylko CapSense Slider. Pozostałe zestawy z CapSense tylko na www.cypress.commgornicki pisze:Witam,
--
Pozdrawiam,
Marcin.