Kolokwium z metrologii elektrycznej
-
elektronikopo
- Użytkownik
Kolokwium z metrologii elektrycznej
Prosze sprawdzić i poprawić moje odpowiedzi na pytania i ewentualnie dodanie czego do odpowiedzi jak by brakowało Pozdrawiam 
- Załączniki
-
- Metrologia.rar
- (51.84 KiB) Pobrany 2211 razy
-
elektronikopo
- Użytkownik
-
elektronikopo
- Użytkownik
@offtop: co do znajomości pytań, to przytrafiło mi się mieć zajęcia z matmy z pewnym profesorem. Na początku semestru stwierdził: "Na zaliczeniu będą 2 całki z tej a tej książki. Całki w niej są banalne. Na obliczenie jednej nie przewiduję więcej jak godziny." Poszliśmy do biblioteki, żeby skserować książkę, a tu kniga blisko 500 stron zapisanych cyrylicą i przeszło 15 tysięcy całek.
-
elektronikopo
- Użytkownik
Witam! Postanowiłem się dołączyć swoje zadania do wątku... nie chodzi mi o to, żeby mi je ktoś rozwiązał. Chce tylko wskazówek do dwóch zadań.
1. Czy w pierwszym muszę na piechotę liczyć wartości skuteczną i średnią półokresową z definicji - całkami ? Jeżeli tak, to czy będzie to suma 3 całek oznaczonych (w sensie Riemanna)
2. Chodzi mi o zadanie 8. W jakim sensie rozumieć ten kwant równy 1V - czy to oznacza, że najmłodszy bit oznacza napięcie 1V... kolejny 2V 4V itd ? Jeżeli tak to czy ta sekwencja napięc będzie wyglądała następująco: 8V -> 4V -> 2V -> 3V
Z góry dzięki za odpowiedź
1. Czy w pierwszym muszę na piechotę liczyć wartości skuteczną i średnią półokresową z definicji - całkami ? Jeżeli tak, to czy będzie to suma 3 całek oznaczonych (w sensie Riemanna)
2. Chodzi mi o zadanie 8. W jakim sensie rozumieć ten kwant równy 1V - czy to oznacza, że najmłodszy bit oznacza napięcie 1V... kolejny 2V 4V itd ? Jeżeli tak to czy ta sekwencja napięc będzie wyglądała następująco: 8V -> 4V -> 2V -> 3V
Z góry dzięki za odpowiedź