Program w GX Developer
Program w GX Developer
Hej, jestem początkujący w sterownikach PLC, ale dostałem do zrobienia takie oto zadanko: "Napisz program realizujący filtrację przez czas T przejścia 0 =>1 oraz 1 =>0 sygnału wejściowego" Czy ktoś mógłby mi pomóc w zrealizowaniu takiego projektu lub nakierować co i jak? Za wszelkie wskazówki wielkie dzięki
Oczywiście mowa o sterownikach Mitsubishi Alpha FX.
Raczej Mitshubishi FX, bo Alpha to przekaźnik programowalny a nie PLC i programuje się ją w innym środowisku.
No i konkretnie jaki FX ? Bo jest ich na pęczki, jedne umią to i owo inne nie. Chyba że masz to zrobić na Alphie, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że masz legalnego GX Developer bo on kosztuje 3000zł, i na nim takich pierdół raczej sie nie robi.
Na Alphie to 2 albo 3 bloczki.
No i konkretnie jaki FX ? Bo jest ich na pęczki, jedne umią to i owo inne nie. Chyba że masz to zrobić na Alphie, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że masz legalnego GX Developer bo on kosztuje 3000zł, i na nim takich pierdół raczej sie nie robi.
Na Alphie to 2 albo 3 bloczki.
dokładnie mowa tutaj o FX2N, do końca nie sprecyzowałem: mam wersje Trial GX Developer'a i do sprawdzania działania programów korzystam z pomocy GX Simulator'a
\\ EDIT
Znalazłem taki schemat, który ma wykonywać podobne polecenie z tym, że realizuje tylko filtrację przez czas T przejścia 0 =>1 (bez 1 =>0) sygnału wejściowego. Czy ktoś orientuję się jak przerobić poniższy schemat? Za wszelkie wskazówki z góry dziękuje.

\\ EDIT
Znalazłem taki schemat, który ma wykonywać podobne polecenie z tym, że realizuje tylko filtrację przez czas T przejścia 0 =>1 (bez 1 =>0) sygnału wejściowego. Czy ktoś orientuję się jak przerobić poniższy schemat? Za wszelkie wskazówki z góry dziękuje.