Sumator 4bitowy równoległe połaczenie z pamiecia ram MMlogic
Sumator 4bitowy równoległe połaczenie z pamiecia ram MMlogic
Witam mam problem. Mianowicie nie wiem jak zabrać się za połączenie sumatora4 bitowego z pamięcią ram równolegle. Sumator zrobiłem , pamięć ram również. Mam to połączyć przed dodanie jeszcze jednej linii adresowej( do układu adresowego) i jeszcze jednego przerzutnika. w układzie odczytu powinna znajdować się jeszcze jedna bramka and i or . Niestety tu zaczynają się schody bo nie wiem jak to ze sobą zgrać. W załączniku dodaje plik w MMLogic
- Załączniki
-
- Logic1.rar
- (1.33 KiB) Pobrany 313 razy
Daj ten schemat w jakimś pliku który da się bezproblemowo otworzyć, np. JPEG.
Jedna linia adresowa sugeruje że twój RAM to po prostu jeden rejestr, wyniku lub dwa rejestry czyli akumulator i rejestr dodawanej. Dodatkowy przerzutnik sugeruje że masz wprowadzić, jeden cykl zegara, na zapisanie wyniku operacji (prawdopodobnie przepisanie do akumulatora wyniku).
Jedna linia adresowa sugeruje że twój RAM to po prostu jeden rejestr, wyniku lub dwa rejestry czyli akumulator i rejestr dodawanej. Dodatkowy przerzutnik sugeruje że masz wprowadzić, jeden cykl zegara, na zapisanie wyniku operacji (prawdopodobnie przepisanie do akumulatora wyniku).