Kupię układy GML026
Kupię układy GML026
Kupię układy GML026 do amatora 3, mogą być z wylutu - byleby w pełni sprawne. Cena itp. do uzgodnienia na PW, ew. GG: 13348937
Może spróbuj naprawić stare końcówki. Łatwe są do rozebrania i wszystkie elementy są łatwo dostępne.Ja parę miesięcy temu tez szukałem tych końcówek ale cena 36zł za sztukę mnie odstraszyła.Mialem wywalić wszystko i podłożyć TDA2030 ale po rozebraniu okazało się ze zepsuty był tranzystor SMD chyba bc306 o ile pamiętam wstawiłem zwykły przewlekany i działa o kosztach nie wspomnę.
Re:
W tamtych czasach nie było elementów SMD. GML to układ hybrydowy.
Dziwne, że padł BC306, przeważnie padają tranzystory mocy i ich wymiana nic nie da chyba, ze będzie używać się małej mocy, nawet bardzo małej mocy.
Re: Kupię układy GML026
Wystarczy wpisać w Google GML026 i przełączyć się na wyświetlanie grafiki, aby zobaczyć wewnętrzną budowę układów GML026. Na zdjęciach widać dwa tranzystory SMD i dwa kondensatory SMD. Rezystory i połączenia są napylane na ceramicznej płytce drukowanej.
Można by się pokusić o odtworzenie tej ceramicznej płytki na płytce drukowanej z podłożem aluminiowym (jak w żarówkach LED). Większość elementów dało by się zastąpić nowoczesnymi elementami SMD. Jedynie może być problem ze zmieszczeniem w obudowie układu GML026 rezystorów emiterowych 0,4 Ω o dużej mocy.
Nie ma to jak kryptoreklama. Zlecenie firmie odtworzenia takiego układu hybrydowego od "a do z" z obudową, wkładką radiatorową, itd. może kosztować nawet kilka tys. zł.