AVR i ARM7. Programowanie mikrokontrolerów dla każdego

Ogłoszenia dotyczące sprzedaży lub nieodpłatnego przekazania.
ODPOWIEDZ
Kuna
Użytkownik

AVR i ARM7. Programowanie mikrokontrolerów dla każdego

Post autor: Kuna » 04 cze 2010, 12:23

Witam,
Codziennie na Helionie jedna losowa książka jest w promocji -30% ceny. Dziś jest książka, która może kogoś zainteresować ,,AVR i ARM7. Programowanie mikrokontrolerów dla każdego''
http://helion.pl/ksiazki/avr_i_arm7_pro ... avrar7.htm
Cena w promocji to 53,90zł, wysyłka gratis.

Może kogoś to zainteresuje.

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 04 cze 2010, 13:12

Hm. Patrze na spis treści: 300 stron o AVR - wszystko i tak znane, i do zdobycia w sieci. 200 stron o ARM7 z czego gro to tylko same programy. Się autor nie postarał zbytnio.

Doktor_UC
-

Post autor: Doktor_UC » 07 cze 2010, 4:11

A fe... Kolega keruseykaryu ostro pojechał po bandzie :wink: Gdyż...

Hm. Patrzę na zawartość książki: spokojne i konsekwentne wprowadzanie czytelnika w tajniki obsługi mikrokontrolerów, 400 ilustracji, prawie 100 programów przykładowych, z czego połowa omówiona w książce, a pozostałe w formie rozwiązania ćwiczeń na nośniku CD, przeanalizowane 4 języki programowania, także zupełnie nieistniejące w Polsce Pascal dla AVR i asembler dla ARM. Masa informacji, które zielonego w sprawach mikrokontolerów uczynią ich programistą...

Się kolega keruseykaryu nie postarał zbytnio. To tak w skrócie :grin:

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 07 cze 2010, 8:38

Doktor_UC pisze:Masa informacji, które zielonego w sprawach mikrokontolerów uczynią ich programistą...
Już wolę książki napisane przez P. Góreckiego. Przystępnie, za rączkę, z programatorem i humorem.

Niestety 200 stron o ARMach to o wiele za mało, nawet jak piszesz
Doktor_UC pisze:400 ilustracji, prawie 100 programów przykładowych, z czego połowa omówiona w książce
to i tak ta większa połowa z tego jest o AVR (prosta matematyka ze spisu treści). Bo tak łatwiej, a słowo AVR dalej przecież przyciąga jak magnes.

Jak znów zawitam do księgarni, a będzie, to sobie przejrzę. Ale po tylu ARM-ach w przykładach, z pierwszych kroków dla idiotów z BTC jakie dotąd przejrzałem, jestem sceptycznie nastawiony do obecnego poziomu wydawanych książek technicznych w tym kraju. A fe!

ps. Proszę nie pisać "To sam napisz taką książkę". Prawdziwa sztuka, krytyki się nie boi.

Doktor_UC
-

Post autor: Doktor_UC » 07 cze 2010, 10:29

No nie, krytykować nie tylko wolno, ale i trzeba. Mnie tylko chodzi o to, że kolejność - najpierw skrytykować, potem przeczytać - też jest dobra, ale ja wolę odwrotną :wink:

Wszystkiego dobrego

ODPOWIEDZ