NOD32 czy Kaspersky
NOD32 czy Kaspersky
Witam, zamierzam przesiadkę na inny antywirus, słyszałem, że dobre są NOD32 i Kaspersky, którego polecacie?
W niebezpiecznym środowisku - sieć akademicka itp, gdzie ludzie pobierają masę nielegalnego oprogramowania, antywirus jest bardzo potrzebny. Ja nie miałem go zainstalowanego przez 2 tygodnie, a po instalacji NOD wykrył mi 26 wirusów. Co lepsze? Znajomi, którzy bawili się w pisanie wirusów powiadają, że NOD - ja jestem bezstronny. Do Kasperskyego się teraz przyzwyczaiłem i jest:)
- przemotronik
- Użytkownik
Witam,
ze swojej strony powiem tak - TYLKO KASPERSKY
Jest to bardzo szybki, bardzo "obficie" rozwijany przez Kaspersky Lab (która to firma przoduje w internecie w wyszukiwaniu większych zagrożeń i informowaniu o nich opinii publicznej). Doskonała skuteczność, praktycznie ani razu nie przepuścił "z własnej inicjatywy" ani jednego wirusa, a na pendrive'a ze szkoły (nie wspominam, jak był zawirusowany...
) zareagował szybko i skutecznie.
Pozdrawiam
ze swojej strony powiem tak - TYLKO KASPERSKY

Jest to bardzo szybki, bardzo "obficie" rozwijany przez Kaspersky Lab (która to firma przoduje w internecie w wyszukiwaniu większych zagrożeń i informowaniu o nich opinii publicznej). Doskonała skuteczność, praktycznie ani razu nie przepuścił "z własnej inicjatywy" ani jednego wirusa, a na pendrive'a ze szkoły (nie wspominam, jak był zawirusowany...

Pozdrawiam
Ja powiem, ze tylko NOD. to mój pierwszy antywirus jaki miałem i bardzo go lubie. Kaspersy jest nie na mojego kompa. potrafił tak spowolnić ze żal.ru...
Nod jest dobry i nie spowalnia, kaspersky podobno skuteczniejszy, zalezy jakiego masz kompa, jak 4 rdzeniowego giganta itp. to mozesz zaryzykować kasperskiego, jak kompdo najnowszych nie nalezy to kaspersky zupełnie odpada, wtedy tylko nod

Nod jest dobry i nie spowalnia, kaspersky podobno skuteczniejszy, zalezy jakiego masz kompa, jak 4 rdzeniowego giganta itp. to mozesz zaryzykować kasperskiego, jak kompdo najnowszych nie nalezy to kaspersky zupełnie odpada, wtedy tylko nod

- przemotronik
- Użytkownik
Nie do końca - KAV chodzi bardzo ładnie nawet na starszych procesorach, jednordzeniowych. Poprzednia konfiguracja na której pracowałem nie miała też strasznie dużo pamięci-standardowe 512MB...Kulpina pisze:Ja powiem, ze tylko NOD. to mój pierwszy antywirus jaki miałem i bardzo go lubie. Kaspersy jest nie na mojego kompa. potrafił tak spowolnić ze żal.ru...
A ja może nieco odbiję od propozycji i zaproponuję Avira AntiVir. Używam go od prawie zawsze i jestem z niego zadowolony. Nie obciąża za mocno systemu, jest darmowa wersja do ściągnięcia, częsty update bazy danych, ogólnie polecam.
Kolega ze studiów miał wgranego bodajże NOD'a i poprosił mnie o pomoc bo komputer działał przez niego bardzo powoli (co prawda nie był to komputer klasy F1 ale właśnie w takim przypadku małe obciążenie systemu gra główną rolę), ponadto wgrałem mu Avire ... znalazła mu 70 wirusów, o których NOD nie wiedział ...
Ogólnie zaleca się korzystanie z kilku antywirusów, nie chcę tutaj wszczynać kłótni który lepszy ale parę takich aplikacji uzupełnia się wzajemnie i wykrywalność wzrasta.
Kolega ze studiów miał wgranego bodajże NOD'a i poprosił mnie o pomoc bo komputer działał przez niego bardzo powoli (co prawda nie był to komputer klasy F1 ale właśnie w takim przypadku małe obciążenie systemu gra główną rolę), ponadto wgrałem mu Avire ... znalazła mu 70 wirusów, o których NOD nie wiedział ...
Ogólnie zaleca się korzystanie z kilku antywirusów, nie chcę tutaj wszczynać kłótni który lepszy ale parę takich aplikacji uzupełnia się wzajemnie i wykrywalność wzrasta.
Proponuje przeczytać na ten temat to: Link