Kamera VHS JVC GR-FX12E - podłączenie do PC

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Doc Brown
Użytkownik

Kamera VHS JVC GR-FX12E - podłączenie do PC

Post autor: Doc Brown » 23 cze 2007, 14:48

Witam.
Posiadam kamerę VHS JVC GR-FX12E i słyszałem, że można podłączyć jej do kompa, nawet jeśli nie mam karty przechwytywania video.
Czy jest to prawdą ??
Kamera poza gniazdami Audio i Video typu cinch i gniazdem do ładowania baterii posiada gniazdo, które opisane jest jako JLIP, czyżby to było właśnie do przerzucania video na PC ??
Jeśli tak, to czy do tego potrzebny jest kabel USB, czy jakiś inny ??
Niestety instrukcję od kamery zapodziałem już dawno temu i nie mogę sprawdzić, jak to jest z tym podłączeniem pod PC i stąd moje pytanie tutaj na forum :mrgreen:

Pozdrawiam
Doc Brown

Guzer
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Guzer » 23 cze 2007, 15:58

Vinicjusz
-

Post autor: Vinicjusz » 24 cze 2007, 6:29

Czyli jak zapodał kolega Guzer w linku, gniazdo JLIP służy do podłączenia oświetlenia.
Ja filmy z kamery zgrywam używając w kompie karty graficznej VIVO (video in, video out), z zastosowaniem odpowiednich kabli i oprogramowania.

Awatar użytkownika
Doc Brown
Użytkownik

Post autor: Doc Brown » 24 cze 2007, 10:19

Więc niestety jeśli nie mam karty graficznej z możliwością przechwytywania Video, to nie mam możliwości przerzucania video z kamery na PC :(
Szkoda, że za pomocą złącza JLIP nie można tego zrobić, jednak kumpel się mylił :???:
W takim razie, jak najtańszym sposobem przystosować PC do tego, bym mógł podłączyć do niego kamerę Video i zrzucać Video z kamery na niego ??

ODPOWIEDZ