Mycha sie zepsuła "/

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
GVolt
Użytkownik

Mycha sie zepsuła "/

Post autor: GVolt » 24 mar 2006, 18:40

A więc:
Mam myszke optyczną Easy Touch... wcześniej wszystko spox działało a teraz widać że napięcie dostaje ale nie reaguje komp na nią "/ Byłem w serwisie to sprawdzili ją na swoim kompie i liiiipa mycha zjechana. Wcześniej działało po starcie systemu do momentu wyjechania za róg monitora lub podniesienia myszki. Daje fotki na dole. Ja tam nie widze żeby jakiś element był zniszczony. Może jak ktoś sie zna to by podał jakąś metodę zidentyfikowania problemu może miernikiem uniwersalnym. Tylko proszę nie pisać tekstów typu: "Nie opłaca się"! Nawet jak można kupić sobie nową myszke za niewielkie pieniądze to i tak doświadczenie z naprawy sie przyda.

fotki zmniejszyłem troche i wrzuciłem od nowa ==>przódspód

Awatar użytkownika
pim
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: pim » 24 mar 2006, 20:30

Jak myszka z kabelkiem to przemierz kabel. I sprawdź piny we wytczce PS2 podłącz jeszcze jakąś inną myszke bo może spalił się port w Main Board

GVolt
Użytkownik

Post autor: GVolt » 24 mar 2006, 20:38

pim pisze:Jak myszka z kabelkiem to przemierz kabel. I sprawdź piny we wytczce PS2...
aha mycha jest pod USB ale to chyba i tak mało ważne
pim pisze:podłącz jeszcze jakąś inną myszke bo może spalił się port w Main Board
napisałem wcześniej że sprawdzali tą myche na innym kompie w serwie 8)

a kabel za chwile sprawdze...
edit: :oops: :lol: hehe no tak 1przewód zerwany. No to sam sobie musze powiedzieć żebym sprawdzał najpierw rzeczy najprostsze :wink: No zobacze jak będzie po wymianie kabla. A tobie pim dzięki za przypomnienie o kabelku :lol:

edit: no i oczywiście mycha działa :D:D:D::D:D

ODPOWIEDZ