sony VIAO-problem LCD

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
johnny2005

sony VIAO-problem LCD

Post autor: johnny2005 » 04 sie 2005, 2:05

Witam wszystkich uzytkownikow.
W ostatnim czasie nabylem notbooka Sony PCG GRX560.Mam problem z ekranem LCD.caly czas mruga mi ekran,wyglada mi to na zanik podswietlenia obrazu.Po pewnym czasie wogole zanika.patrzac pod katem na ekran, widac wyswietlajacy sie obraz np:pulpit.Gdy uzywam opcji rozjasnienia ekranu(bright), migotanie zwieksza sie i po chwili ekran gasnie.Nie wiem co zato odpowiada, byc moze ta czesc http://store.yahoo.com/impactcomputersm ... 01-11.html#
jednak niejestem pewien.prosze o porady i wskazowki.pozdrawiam:)

timi
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: timi » 04 sie 2005, 6:50

moze być uszkodzona przetwornica, sprawdz najpierw czy ma dobre zasilanie, moglbys tez sprawdzic napiecie wyjsciowe (uwaga wysokie, najlepiej przez dzielnik), raczej nie bedzie to lampa

johnny2005
-

Post autor: johnny2005 » 05 sie 2005, 18:04

hmm...sorki ale takim super w elektronice az nie jestem:) a wiec ekran jest na ogol wporzadku...a ta przetwornica to raczej ta czesc umieszczona pod ekranem lcd w laptoku,a wiec ta ze zdjecia.TYlko na niej wystepuja wysokie napiecia.Trzeba bedzie zakupic podana czesc.Mam pytanko czy cos takiego znajde w polsce,w obecnej chwili jestem w USA-pozdrowienia:)dzieki za wskazowki:)

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ertew » 06 sie 2005, 10:08

Brawo johnny2005 zarejestrowałeś się na forum.
A teraz do rzeczy co do tej przetwornicy to sprubuj poszukać w allegro.pl i allegro.com bo ja się na tym nie znam :oops: .

timi
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: timi » 09 sie 2005, 8:54

Jeśli na przetwornicy jest wysokie napięcie a mimo to nie świeci , to może uszkodzone są lampy. Taniej taki sprzęt kupisz w stanach niz w Polsce. Zerknij tu:

cały panel

cały laptop

same lampy

johnny2005
-

Post autor: johnny2005 » 16 sie 2005, 22:31

mam brak napiecia na wyjsciu na lampe z przetwornicy.Wydaje mi sie ze lampa jest okiej poniewaz po zalaczeniu laptopa obraz jest podswietlony ale po chwili lampa mruga i gasnie.Nie wiem dokladnie jakie to sa lampy uzywane ale jezeli bylaby przepalona to wogole niezaswiecilaby,jak dobrze mysle.Wiec zamowilem na poczatek przetwornice.Dzieki timmi za wskazowki.Pozdrawiam z usa:)

ODPOWIEDZ