kabel VGA
-
ekler0ss
Poszukaj w archiwum EdW lub EP nie pamiętam dokładnie gdzie było to opisane ale wiem że na bank jest.
Poszukaj www.ep.com.pl lub www.edw.com.pl
Poszukaj www.ep.com.pl lub www.edw.com.pl
-
Gość
Faktycznie kol. c4r4, pomierzyc to tak łatwo że az boli, szczególnie np. w monitorze CMC1115 ( gdzie sygnaly sa rozdzielane na dwa wtyki) lub 1424 ( kabel jest przejsciem 15 na 9 pin ). Jeszcze latwiej jest wybadac kable nie majac schematu monitora.
Re, Ekler0ss, napisz jasno, czy chodzi np. o kabel przedłuzajacy, czy jakie sygnały sa na ktorym pinie wtyku. A w ogóle podaj typ monitora lub karty obrazu jakie uzywasz, bedzie latwiej Ci pomóż.
Pozdrowka
Re, Ekler0ss, napisz jasno, czy chodzi np. o kabel przedłuzajacy, czy jakie sygnały sa na ktorym pinie wtyku. A w ogóle podaj typ monitora lub karty obrazu jakie uzywasz, bedzie latwiej Ci pomóż.
Pozdrowka
-
ekler0ss
no w koncu
. Jest to monitor KFC (nie mylić z kurczakami i z frytkami) i chodzi mi o cały kabel począwszy od płytki w monitorze az po kartę (TNT 2 m 64) przedluzka mi nie jest jeszcze potrzebna. Od 6 do 11 piny sa chyba polaczone w masę a co z pozostalymi kablami? A wie moze ktos gdzie mozna znaleźć schemacik do mojego pudełeczka?
Zobacz na strone http://rv6llh.rsuh.ru/shema.htm , jest tam dosc sporo schematow monitorow. A tak na marginesie podanie przez Ciebie nazwy KFC, w zasadzie nic nie przybliza tematu, to tak jak bys podal ze potrzebujesz kolo do Fiata, pytanie do jakiego modelu?
Pozdrowka
Pozdrowka
-
ekler0ss
wiem no ale nie mam juz papierow od niego a tylniej etykietki juz dawno nie ma :/ przez to kfc chcialem przyblizyc ze to troche chinskiej skladanki i ze pewnie trudno bedzie cos znalezc do niej. Ale raz sie zyje jak nie znajde nic to zapytam w serwisie ile beda chcieli ze naprawe jak przekroczy 100zl to chyba nie warto bedzie go naprawiac. Bo cos chyba w moim przypadku to raczej nie bedzie kabel. A moze ktos chce kupic monitor ... dobry dla daltonisty ;-/ bo po co mu czerwony kolor 
-
zyraf
- Użytkownik
- Kontakt:
http://hardwarebook.net/cable/av/9to15vga.html moze sie na cos przyda, opis pinow we wtyczkach 9 i 15 pinowych, to przypadkiem nie jest zwykle gniazdo? Masa pasuje..