Laptop "zdechł" z dnia na dzień przez co wykluczyłem uszkodzenie HDD, podparłem się testem HDD programem biosowym , jak i faktem że w 100% sczytałem dane odpalając system z pamięci wymiennej botowalnej z portu USB [ zwane pendrivem].Programem biosowym sprawdziłem RAM - OK , HDD- OK
wcale nie jest to mało prawdopodobne- problem jest bardziej poważny i częsty niż się to niektórym osobom wydaje . Jest to zarazem bardzo dobry sposób nakręcania interesu, bo oryginalny akku do tego laptopa [ a wcale nie jest jakiś specjalny ] kosztuje do nawet 500PLN [ sam koszt najtańszych ogniw to ponad 200PLN, firmowych prawie 300PLN].kris74 pisze:A dysk sprawdź na innym komputerze, bo mało prawdopodobne aby bateria blokowała laptopa.
Inną sprawom jest fakt że Wyskakujący błąd →ACPI← wskazuje na błąd w zasilaniu, więc jedyną podstawą do podejrzewania że to HDD jest uszkodzony to że, sczytanie danych jest nie możliwe , co jest nieprawdą.
ps: przy zmodyfikowanej/uszkodzonej tablicy były by inne objawy - co już "przetestowałem"