Problem z buforem wydruku Windows 7

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
e-lektryk
Użytkownik

Problem z buforem wydruku Windows 7

Post autor: e-lektryk » 22 kwie 2012, 23:07

Mam też w opisywanym już wcześniej systemie problem z drukowaniem zarówno w Open Office jak i drukowaniem pdf'ów, więc problem jest globalny. Mianowicie chodzi o bufor wydruku. Włączam funkcję drukowania, komputer pokazuje, że drukarka drukuje i wywala błąd. Później naprawiam to za pomocą rozwiązywania problemów i już później wszystko działa. Narzędzie do rozwiązywania problemów wypisuje mi coś o jakimś dokumencie w kolejce i tak mam za każdym razem jak chcę coś wydrukować. Przeinstalowałem drukarkę i nic to nie dało. Sterowniki do HP LaserJet 1020, a sterowniki mam ze strony EjczPi.

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 28 kwie 2012, 14:13

Niestety, jest to typowy problem tej drukarki, sterowniki mają jakiś błąd. Musiał byś poszukać innej wersji sterownika. Mam u siebie w pracy ten sam problem, dokładnie takie same drukarki i co jakiś czas wywalają się sterowniki. Wysyłasz z innego kompa, albo tego samego do kolejki wydruku i albo siedzą w buforze bez wydruku, albo idą w próżnię.

Awatar użytkownika
e-lektryk
Użytkownik

Post autor: e-lektryk » 30 kwie 2012, 12:38

Spróbuj tego. U mnie chyba pomogło, chociaż ja mało drukuję, więc może jeszcze dla tego nie natrafiłem na żaden problem :)

go.microsoft.com/?linkid=9740813

Bufor wydruku to część systemu MS, a nie sterownik drukarki, sterowniki przeinstalowałem i nic to nie dało, a sprawdzałem na kilku wersjach. Poza tym problem nie występował od początku. Jakieś śmieci zostają w kolejce mimo, że ich nie widać w okienku i one blokują drukowanie. Jak widać Windows 7 nie jest jeszcze dopracowany, ale MS wypuścił już Windows 8.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2012, 12:41 przez e-lektryk, łącznie zmieniany 1 raz.

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 30 kwie 2012, 12:39

Dzięki za informacje, ja osobiście z tym nie walczyłem, bo mamy dział "informatyki" ;) i stwierdzili, że to problem z drukarką ;).

Awatar użytkownika
e-lektryk
Użytkownik

Post autor: e-lektryk » 30 kwie 2012, 12:45

Udało mi się też rozwiązać parę innych problemów, między innymi te, o których pisałem. Odinstalowałem przy okazji trochę śmieciowych programów, które niepotrzebnie zajmowały miejsce i zasoby.

ODPOWIEDZ