Witam!
Mam internet Neostrada 6Mbit/512kbit i mam problem, że w Firefoxie (najnowszy) i IE 7 mam transfery góra 2,5 Mbit/s (oprócz speedtestów bo pokazują 6Mbit/s), ale np. na youtube czy przy zwyczajnym pobieraniu plików jest już góra 2,5 Mbit/s. Przy torrentach i pobieraniu plików w Orbicie a także w Google Chrome transfery są jak najbardziej w porządku.
Proszę o nakierowanie mnie co może być skopane. Podejrzewam, że w FF może coś w about::config się przestawiło, albo w ogólnodostępnych ustawieniach.
System to Win XP Professional SP2, problem jest niezależny od dnia czy pory dnia.
Słabe transfery w Firefoxie i IE7
Wiem, nie zwróciłem wcześniej uwagi na to że pisałeś o google chrom. Ja mam 8 MB łącze i sprawdziłem z ciekawości przed chwilą transfer w tych trzech przeglądarkach na tym samym pliku i w każdej z nich jest ok 2MB, sprawdziłem w Speed test szybkość łacza i mam w tym samym czasie 16MB ( w weekendy i wnocy z 8MB robi mi się 16).
Tak po prostu jest. Jeśli masz oprogramowanie firewall i inne programy pracujące w tle to wydajność komputera spada.
Tak po prostu jest. Jeśli masz oprogramowanie firewall i inne programy pracujące w tle to wydajność komputera spada.