Rozumiem, że w szkole masz rumunski zamiast angielskiego, rozumiem, ze chcesz poznac GNU/Linuksa, ale bez przesady. Mniej czasu poswiecilbys na zapytanie wójka google niż napisanie tego postu.matrix pisze: faktycznie, jak byk widnieje napis SWAP.sorki nie looknąłem.
więc skąd to się wzięło? i do czego? 5G w plecy.
Linux - pytania i (p)odpowiedzi
w szkole miałem rosyjski bo jestem dość starej daty (na karku po trzydziestce) po lewej stronie pod avatarem jest mój wiek który za kilka dni zostanie zaktualizowany o kolejny rok.Passage pisze:Rozumiem, że w szkole masz rumunski zamiast angielskiego
z angielskim mam styczność w filmach z napisami lub z lektorem.
napisanie tego zajęło mi może 10 sek. a przeszukanie netu żeby znaleźć to co mnie usatysfakcjonuje zajmie conajmniej kilka minut.Passage pisze:Mniej czasu poswiecilbys na zapytanie wójka google niż napisanie tego postu.
Dzieląc dysk nie utworzyłeś sobie czasem partycji FAT 32 do wymiany danych pomiędzy Linuksem i Windowsem? Wydaje się mi, że ktoś Ci proponował w jednym z tematów dotyczących Linuksa utworzenie sobie takiej partycji.
P.S. Przydało by się poprawić tytuł tematu bo "pytaniai" trochę dziwnie brzmi (zgubiona spacja).
P.S. Przydało by się poprawić tytuł tematu bo "pytaniai" trochę dziwnie brzmi (zgubiona spacja).
Na innym forum za taką odpowiedź (która jest przejawem braku kultury) temat poleciałby do kosza. Proszę nie mieć do mnie pretensji, w pewien sposób staram się Panu pomóc.matrix pisze:napisanie tego zajęło mi może 10 sek. a przeszukanie netu żeby znaleźć to co mnie usatysfakcjonuje zajmie conajmniej kilka minut.
Na przyszłość: http://evil.pl/pip/rtfm.html
przejawem braku kultury była Pana ironia w tej wypowiedzi:
poza tym jeśli nie ma się nic do powiedzenia to się w temacie nie udziela. i nie przeciągajmy tej paplaniny, bo tworzymy OT.Passage pisze:Rozumiem, że w szkole masz rumunski zamiast angielskiego, rozumiem, ze chcesz poznac GNU/Linuksa, ale bez przesady
kopalnia wiedzy o ubuntu
jest tutaj wielu uzytkownikow linuksa, ale najrzetelniejsze info bedzie na oficjalnej stronie, zwlaszcza, ze ubuntu jest dystrybucja od ktorej zaczyna teraz 80% linuksowcow- strona po prostu zyje.a pytania zadawane przez autora watku naprawde naleza do banalnych (bez obrazy). jak polecalem, zeby zrozumiec idee dzialania linuksow i unixopodobnych polecam ksiazke "Unix dla każdego" w pdf, bo na helionie to troszke przy drogo sobie zycza. jest tam system wybebeszony na czesci pierwsze i naprawde nie sposob nie zrozumiec. ja po zapoznaniu sie z nia mialem problemy z korzystaniem z windows
, bo doglebnie opisala dzialanie innych od jedynego slusznego systemu.
PS. kopalnia wiedzy i link
po tej lekturze pytania zadawane przez autora wątku na pewno nie będą denerwować użytkowników forum, a nawet będą dla nich wyzwaniem
pozdrawiam...
jest tutaj wielu uzytkownikow linuksa, ale najrzetelniejsze info bedzie na oficjalnej stronie, zwlaszcza, ze ubuntu jest dystrybucja od ktorej zaczyna teraz 80% linuksowcow- strona po prostu zyje.a pytania zadawane przez autora watku naprawde naleza do banalnych (bez obrazy). jak polecalem, zeby zrozumiec idee dzialania linuksow i unixopodobnych polecam ksiazke "Unix dla każdego" w pdf, bo na helionie to troszke przy drogo sobie zycza. jest tam system wybebeszony na czesci pierwsze i naprawde nie sposob nie zrozumiec. ja po zapoznaniu sie z nia mialem problemy z korzystaniem z windows
PS. kopalnia wiedzy i link
po tej lekturze pytania zadawane przez autora wątku na pewno nie będą denerwować użytkowników forum, a nawet będą dla nich wyzwaniem
pozdrawiam...