Ładowanie kardridży 336

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Ładowanie kardridży 336

Post autor: Kulpina » 15 mar 2007, 16:45

Czy ktoś kiedyś ładował tusz do drukarki o takim numerze? Mam co prawda instrukcje, ale ładowanie zgodnie z instrukcją niewiele dało

GAVRON
Użytkownik

Post autor: GAVRON » 16 mar 2007, 22:43

HP-ek, CANON, EPSON..... co to?

Ja generalnie dopełniam 56kę i 57kę HP-ka (HP psc1210) zestawami InkTeck-a (nie reklamuję - broń Boże, podaję tylko do informacji).
Jeżeli chodzi o kolor czarny to nigdy nie narzekałem, wstrzykiwałem 3 lata (potem i tak wymiana na nowy-elektronika nie wychwytuję), ale musisz uważać, jeżeli pojemnik jest pusty, zaczyna nieładnie drukować to radziłbym nie czekać tylko nabijać od razu, bo po zaschnięciu dysz są kłopoty. Poradziłem sobie kilka razy odmoczeniem go na ścierce (czystej) z ciepłą wodą i odciągnięciem większej ilości strzykawką z dołu (dotyczy nr. Pojemnika HP 56-ki, nie wiem jak w innych), ale nie jest to lek na całe zło (przeczytaj w instrukcji taki rozdzialik - co robić w razie kłopotów). Jeżeli nie da się nic więcej zrobić to grozi niestety kupno nowego pojemnika.
Jeżeli chodzi o kolorowy to się wyleczyłem z dopełniania tego, max 2 dopełnienia/kadridż bo tu z rozeznaniem się jest trudniej i oszczędne drukowanie kolorem.

Posyłam linka do stronki poświęconej drukarkom, drukowaniu...

http://druknet.pl/
Ostatnio zmieniony 17 mar 2007, 16:20 przez GAVRON, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 17 mar 2007, 11:01

336 to nowsza wersja wkładu nr 27 HP (tak jak 338 ~ 56) - sposób napełniania jest taki sam.
Kłopoty zaczynają się później - warto mieć w zapasie dwa puste pojemniki, i włożyć je kolejno na czas napełnienia tego właściwego. Powinno pomóc...

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 18 mar 2007, 16:57

Już napełniłem :) nie było specjalnych problemów :) wystarczyło wstrzyknąć tyle żeby zaczoł wyciekać, przetrzeć czymś i włożyc do drukarki :)

ODPOWIEDZ