Witam mam mały kłopot otórz gdy podlacze pod PCI-E mojego 7600gs Galaxy plyta główna zaczyna pikac 1 długie i 2 krutkie pikniecia niby to oznacza wine ramów poniewaz złozyłem sobie kompa z allegro a ramki zostawiłem stare ale gdy kolega przyniusł swoje było to samo płyta piszczała czasami komp zaskakuje i monitor sie odpala ładuje sie windows lecz po chwili na ekranie wyskakuja kreski komp sie wiesza i chyba najgorsze to to ze chlodzenie na karcie zalmana przy zwieszaniu sie przestaje chłodzic i tu mam pytanie jak sprawdzic czy dzifek jest walniety czy kontroler na płycie głównej ? niestety nikt z moich znajomych niema kompa z wejsciem na PCI-E wiec niemoge sprawdzic metoda wymiany kart
Dla zainteresowanych mam AMD Athlona 3200+ Asusa A8NE FM 512 ram 266MHZ i oczywiscie karte jak powyzej wymieniona
PROSZE O POMOC !!!!!!!
Proszę poprawić ten post. Ortografia, interpunkcja... marcing
Problem z 7600 GS
Problem z 7600 GS
Ostatnio zmieniony 06 lis 2006, 13:23 przez pawelyoy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ZbeeGin
Masz coś nie tak ze złączem PCI-E. Możliwe, że karta nie siedzi dobrze w złączu i źle kontaktuje. Przyjrzyj się czy jest ona równo włożona, czy z jednej strony nieco nie wystaje.
Czasami płyta gł. nie jest równo przymocowana do stelaża i zdarzają się takie problemy.
I jeszcze jedno, napisz jaki masz zasilacz (marka, moc).
Czasami płyta gł. nie jest równo przymocowana do stelaża i zdarzają się takie problemy.
I jeszcze jedno, napisz jaki masz zasilacz (marka, moc).