Pilot komputerowy

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przemotronik
Użytkownik

Pilot komputerowy

Post autor: przemotronik » 19 paź 2006, 10:16

Witam wszystkich Użytkowników Forum!
Od razu zaznaczam, że jestem tu nowy i zarejestrowałem się dopiero wczoraj, choć nosiłem się z tym zamiarem od dawna. Mój pierwszy post dotyczy kitu AVT; oto link: https://elportal.pl/pdf/k14/66_017.pdf Dostałem kit jakiś czas temu i tuż po zmontowaniu oraz sprawdzeniu poprawności montażu podłączyłem układ do komputera. Okazało się, że PC pokazuje na "czarnej tablicy" (Windows 98) komunikat: "Keyboard error or not keyboard present". Nie świecą się kontrolki klawiatury, a DOS traci polskie znaki, jednak poza tym klawiatura działa poprawnie, a odbiornik interpretuje oraz przesyła do kompa sygnały IR. Może jest to sprawa rezystorów R1 i R2, jednak nie jestem tego pewien (jestem jeszcze zielony w temacie mikroprocesorów, ale obiecuję poprawę :wink: ). Poza tym chciałbym wiedzieć, czy jest szansa dowolnego zaprogramowania układu, by pasował do niego fabryczny pilot RC5 (kupiłem bardzo fajny model). Zwracam się więc z ogromną prośbą: czy mógłby mi ktoś wyjaśnić te sprawy? Będę bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję i pozdrawiam
przemotronik

ODPOWIEDZ