oblicznie wartości liczby pi...
Hmm. 55s. Na laptopie z Sempronem 3000+ 512ramu (z czego 128 pod grafe przeznaczone), uruchomione 44procesy w tle! W tym Firefox, firewall, avast, gg i kilka innych. W sumie bardzo dobry wynik.
Po wyłączeniu wyżej wymienionych programów wynik = 53s.
Wniosek: Te programy nie zabierają wcale tak dużo zasobów jak mogloby się wydawać.
Wniosek: Te programy nie zabierają wcale tak dużo zasobów jak mogloby się wydawać.
MAgia linuxa czytaj Manual ;] hyhyjaboja pisze: ps. Wie ktoś może czemu nie mogę wpisać "π" z klawiatury? Mam KDE 3.4 i wchodzą mi np. strzałki (←↓→↑), kappa "ĸ", mi "µ" i jeszcze parę których niewiem co właściwie oznaczają (układ klawiatury jakby co polski). Wie ktoś jak pozmieniać literki pod klawiaszami?
na takim kompie to może nie tak dużo zabierają, ale jakbyś na maszynce typu PII 133MHz włączył firewalla i gg i chciałbyś obliczać to możesz sie porządnie wyspaćlordmichu pisze:Hmm. 55s. Na laptopie z Sempronem 3000+ 512ramu (z czego 128 pod grafe przeznaczone), uruchomione 44procesy w tle! W tym Firefox, firewall, avast, gg i kilka innych. W sumie bardzo dobry wynik.
Jakbym powłączał takie programy na takim kompie, to w zasadzie mógłbym darować sobie robienie na nim czegokolwiek innego.mathieiov pisze:na takim kompie to może nie tak dużo zabierają, ale jakbyś na maszynce typu PII 133MHz włączył firewalla i gg i chciałbyś obliczać to możesz sie porządnie wyspaćlordmichu pisze:Hmm. 55s. Na laptopie z Sempronem 3000+ 512ramu (z czego 128 pod grafe przeznaczone), uruchomione 44procesy w tle! W tym Firefox, firewall, avast, gg i kilka innych. W sumie bardzo dobry wynik.
Przerobiłem już w życiu kilka kompów i wiem o czym mówisz
lordmichu pisze:Jakbym powłączał takie programy na takim kompie, to w zasadzie mógłbym darować sobie robienie na nim czegokolwiek innego.
Przerobiłem już w życiu kilka kompów i wiem o czym mówisz
Witam raz jeszcze!
Miałem sprawdzić jak działa moja maszyna z powyłączanymi usługami:
1min 17sek - czyli lepiej o ok. 14sek
Wpadła mi też w "łapki" maszyna na Athlonie 1GHz - czas 1min 38sek - czyli niewiele gorzej od mojej maszynki
http://www.adminer.pl/gadu-gadu/
Napisałem we wcześniejszym poście tylko o efektach "pracy" modułu reklamowego - sam nie mam zablokowanej reklamy. W końcu zgodziłem się na to (umowa licencyjna) instalując program - a osobiście mi nie przeszkadza (gdy robię coś "zasobożernego" wyłączam rzeczy niepotrzebne).
Pozdrawiam!
Marcin G.
Ps. moduł reklamowy blokują też programy typu firewall (plik "update.tmp").
Miałem sprawdzić jak działa moja maszyna z powyłączanymi usługami:
1min 17sek - czyli lepiej o ok. 14sek
Wpadła mi też w "łapki" maszyna na Athlonie 1GHz - czas 1min 38sek - czyli niewiele gorzej od mojej maszynki
Np. Banner Killer. Dużo dodatków do tego komunikatora znajdziesz na stronie:M@rek pisze:A podałbyś tak jakiś z nich, bo ja też nie lubię reklam.
http://www.adminer.pl/gadu-gadu/
Zgadzam się z Tobą, Radziu.radzio pisze:Ciekawe czy będziesz lubiał płacić za używanie gg... reklamy są po to, abyś mógł korzystać za darmo z gg czy innego komunikatora czy też strony. Blokując reklamy działasz na swoją niekorzyść.
Napisałem we wcześniejszym poście tylko o efektach "pracy" modułu reklamowego - sam nie mam zablokowanej reklamy. W końcu zgodziłem się na to (umowa licencyjna) instalując program - a osobiście mi nie przeszkadza (gdy robię coś "zasobożernego" wyłączam rzeczy niepotrzebne).
Pozdrawiam!
Marcin G.
Ps. moduł reklamowy blokują też programy typu firewall (plik "update.tmp").
No to ja sie tez pochwale:
Intel celeron D 2.93GHz
512MB DDR (2 kosci)
Windows XP Prof
Program uruchomiony z wstrzymanym avastem w tle, ale za to priorytet "czas rzeczywisty" ^^
Jak liczył to nie miał czasu na analize pracy myszki
Efekty:
+ 000h 00m 00s [ 16K]
+ 000h 00m 00s [ 32K]
+ 000h 00m 01s [ 64K]
+ 000h 00m 04s [ 128K]
+ 000h 00m 11s [ 256K]
+ 000h 00m 28s [ 512K]
+ 000h 01m 07s [ 1M]
+ 000h 02m 57s [ 2M]
+ 000h 06m 14s [ 4M]
- Not calculated. [ 8M]
- Not calculated. [ 16M]
- Not calculated. [ 32M]
Muszę się przyznac, że troche ten plik wynikowy przerobiłem
16K i 32K robił w czasie poniżej 1 sekundy i po nastepnym pomiarze twierdził, że tych 16 i 32 nie robiłem...
3 ostatnich raczej nie będepróbował bo i sie zwyczajnie nie chce
pozdrawiam
Edit:
przepraszam za archeologizm
Intel celeron D 2.93GHz
512MB DDR (2 kosci)
Windows XP Prof
Program uruchomiony z wstrzymanym avastem w tle, ale za to priorytet "czas rzeczywisty" ^^
Jak liczył to nie miał czasu na analize pracy myszki
Efekty:
+ 000h 00m 00s [ 16K]
+ 000h 00m 00s [ 32K]
+ 000h 00m 01s [ 64K]
+ 000h 00m 04s [ 128K]
+ 000h 00m 11s [ 256K]
+ 000h 00m 28s [ 512K]
+ 000h 01m 07s [ 1M]
+ 000h 02m 57s [ 2M]
+ 000h 06m 14s [ 4M]
- Not calculated. [ 8M]