BASCOM-AVR za 199 zł
BASCOM-AVR za 199 zł
Wydawnictwo BTC ( www.btc.pl ) zrobiło duży krok w popularyzacji Bascom-AVR gdyż zamiast "chorych" cen 550, a nawet 600zł za ten kompilator jakie można spotkać u polskich dystrybutorów, przedstawiło ofertę za 199 zł - jest to okupione pewnymi ograniczeniami ale warto się nad tym zastanowić
Szczegóły można znaleźć tu http://www.btc.pl/index.php?id=bascom
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
Pewnie że byłoby miłospec pisze:A i tak mnie nie stać, zastanowiłbym sie nad kupnem jakby zeszli do ceny powiedzmy 49 złotych, albo nawet 29 złotych i daliby do kiosków. o to by mi pasowało.
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
Ale i tak za wysoko się cenią. Przecież jakby duuużo zeszli z ceny i do kiosków dali to mieliby przeogromny zysk!Wojtek pisze: Pewnie że byłoby miłoale trzeba pamiętać że to jest wynik czyjejś pracy i posiadanej wiedzy i za to po prostu sie płaci. Możesz skorzystać z darmowej w pełni funkcjonalnej wersji jedynie ograniczonej pamięci do 2KB, a to do celów edukacyjnych w zupełności wystarcza.
A mi 2kB nie wystarcza, ja chciałbym od razu pisać progosy na 128kB
-
ZbeeGin
-
ZbeeGin
Może i luksus ale nie jednorazowy!! Dostajesz klucz który upoważnia do bezpłatnych aktualizacji. Ponieważ nieco wiem, to uchylę rąbka tajemnicy, iż szykuje się kilka poważnych zmian w BASCOMie AVR które przybliżą go nieco do profesjonalnych narzędzi.
Są firmy które projektują w BASCOMie drobne i średnie projekty - zwłaszcza te "na wczoraj". Bascom jest także dość prosty we wdrażaniu w firmach. Nie można tego przeceniać. Dlatego niekiedy opłaci się wyłożyć takiej firmie te 350 zł.
A profesjonaliści i tak omijają Bascoma, wolą męczyć Keila... lub w ostateczności AVRGCC, które i tak - wbrew pozorom - jest dość kosztowne podczas wdrożenia go w takiej firmie.
Moje zdanie to: Zacznij od Bascom-a, przestanie Ci wystarczać - przejdź na C.
Są firmy które projektują w BASCOMie drobne i średnie projekty - zwłaszcza te "na wczoraj". Bascom jest także dość prosty we wdrażaniu w firmach. Nie można tego przeceniać. Dlatego niekiedy opłaci się wyłożyć takiej firmie te 350 zł.
A profesjonaliści i tak omijają Bascoma, wolą męczyć Keila... lub w ostateczności AVRGCC, które i tak - wbrew pozorom - jest dość kosztowne podczas wdrożenia go w takiej firmie.
Moje zdanie to: Zacznij od Bascom-a, przestanie Ci wystarczać - przejdź na C.
Nie lekceważyłbym BASCOMA. Jest to proste narzędzie dające bardzo dobre rezultaty przy małym nakładzie pracy. BASCOMA nauczyłem się w ok. 3 dni przypominając sobie basic'a, którego używałem jakieś 20 lat wstecz. W ciagu siedmiu zmontowałem pierwszy programator i tak się to zaczęło niespełna rok temu. Cieszy mnie zapowiedź rozwoju BASCOMA i chciałbym żeby został uznany przez profesjonalistów. Nie mam jednak wielkich złudzeń, że tak się stanie gdyż profesjonaliści stanowią grupę dobrze opłacanych ludzi obdarzonych "wiedzą tajemną" i będą robić wszystko by tak zostało. BASCOM zagraża ich interesom, bo daje "Kowalskiemu" możliwość łatwego wdrożenia się w tę dziedzinę. Powoli rozpoznaję "C" (bo trochę wstyd go nie znać) i mam wątpliwości czy jest wiele lepszy. Być może przy prostych programach tworzy krótszy i szybszy kod, ale przy tworzeniu bardziej skomplikowanego oprogramowania i tak wg mnie wymaga stosowania gotowych procedur nie zawsze optymalnych w danym zastosowaniu. Zaryzykuję więc twierdzenie, że błyskotliwy programista przy użyciu Bascoma ma szansę stworzyć równie dobry program jak kiepski programista w C. BASCOMOWCY zatem nie powinni czuć się gorsi!
- futrzaczek2
- -
- Kontakt:
cena bascoma
Witam
ja tam orlem w programowaniu nie jestem i pewnie nigdy nie bede wiec bascom jest czyms dla mnie (tu sie odezwa zlosliwi i powiedza bo pisze w bascomie)uwazam ze jest super, ma bardo przystepna skladnie a nie jak w C pelno przecinkow nawiasow itp.
co do ceny koledzy nieprzesadzajmy to niejest jakas wielka kasa tylko w naszym kraju jest to cos wielkiego bo zarobki sa male, pamietajcie nie jest to polski produkt
a za granica jest to zaluzmy 1/2 dziennego zarobku! wiec z calym szacunkiem nie robmy sie zebrakami
ja tam orlem w programowaniu nie jestem i pewnie nigdy nie bede wiec bascom jest czyms dla mnie (tu sie odezwa zlosliwi i powiedza bo pisze w bascomie)uwazam ze jest super, ma bardo przystepna skladnie a nie jak w C pelno przecinkow nawiasow itp.
co do ceny koledzy nieprzesadzajmy to niejest jakas wielka kasa tylko w naszym kraju jest to cos wielkiego bo zarobki sa male, pamietajcie nie jest to polski produkt
a za granica jest to zaluzmy 1/2 dziennego zarobku! wiec z calym szacunkiem nie robmy sie zebrakami