Witam,
Na wstępie chciałbym przeprosić za tworzenie nowego tematu, ale przeczytałem już kilka z nich i dalej nie wiem jak mam rozwiązać swój problem.
Zbudowałem płytkę testową AVT 3500 tylko zamiast procesora AT90S2313 włożyłem Attiny2313 i dowiedziałem się że trzeba ustawić bity(w zakładce Lock and Fuse Bits), więc zacząłem ustawiać jak jest podane w temacie ale nadal mi nie działało i wiem że ostatnia zmiana jaka dokonałem to dałem w Fusbit A987 - coś związane z 128kHz(dokładnie nie pamiętam). Teraz jak daję program chip to wyskakuje mi komunikat: Could not identify chip with ID:003D00 oraz Selected chip and target chip do not match AT90S1200<>Atiny2313 i w zakładce Lock and Fuse Bits mam "???".
Co mam zrobić żeby ustawić jeszcze raz te bity i procesor działał poprawnie.
Posiadam najnowszą wersję Bascoma Avt 1.11.9.1
chciałbym dodac że to są moje pierwsze kroki w programowaniu i posiadam, programator STK200/300
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2008, 16:43 przez lukiz_87, łącznie zmieniany 2 razy.
-
ZbeeGin
Dlatego warto się było zatrzymać z tym ustawianiem, a nie próbować co popadnie.lukiz_87 pisze:Zbudowałem płytkę testową AVT 3500 tylko zamiast procesora AT90S2313 włożyłem Attiny2313 i dowiedziałem się że trzeba ustawić bity(w zakładce Lock and Fuse Bits), więc zacząłem ustawiać jak jest podane w temacie ale nadal mi nie działało i wiem że ostatnia zmiana jaka dokonałem to dałem w Fusbit A987 - coś związane z 128kHz(dokładnie nie pamiętam).
Będzie kłopot, gdyż ustawiłeś sobie bardzo niską częstotliwość taktowania z układu Watchdog.lukiz_87 pisze:Teraz jak daję program chip to wyskakuje mi komunikat: Could not identify chip with ID:003D00 oraz Selected chip and target chip do not match AT90S1200<>Atiny2313 i w zakładce Lock and Fuse Bits mam "???".
Co mam zrobić żeby ustawić jeszcze raz te bity i procesor działał poprawnie.
Trzeba będzie zmienić w opcjach w zakładce "Programmer" parametr "Port Delay" na znacznie większy. I próbować skomunikować się z procesorem.
-
ZbeeGin