Witam,
Mam oryginalne (a przynajmniej jest napis "Nokia") wyświetlacze 3510i. Na jednym pracuję juz kilka miesięcy i nie było z nim większych problemów, natomiast gdy włożyłem inny to okazało się, że obraz jest wymieszany. Problem polega na tym, że nie chce sie przełączyc na tryb 8-bitowy (256 kolorów). Tak samo zachowuje się trzeci moduł. Po rozebraniu okazuje sie, że te dwa wyświetlacze są troche inne od tego działającego. W trybie 12bpp wszystkie zachowują się normalnie.
Problem z wyświetlaczami N3510i
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie jestem pewien tego co teraz napisze, ale chyba Kolega Koppel wspominał gdzieś, że są 2 lub nawet 3 typy takich wyświetlaczy (tj. wyświetlacza z 3510i) i nie są one w pełni kompatybilne. NIe wiem z czego to wynika.
Tak samo ma się sprawa z wyświetlaczami z Simensa S65- są 3 typy takiego wyśiwetlacza, każdy na innym rdzeniu! Pozdrawiam.
Tak samo ma się sprawa z wyświetlaczami z Simensa S65- są 3 typy takiego wyśiwetlacza, każdy na innym rdzeniu! Pozdrawiam.
- Aro
- Użytkownik
- Kontakt:
Na to wygląda. Jednak jedyna rożnica była w kolorach klawiatury. Ten działający był (o ile pamiętam) biały, a te dwa są niebiesko-biały i niebiesko-różowy. Po za tym z zewnątrz wyglądają identycznie. Za to wenątrz widac wyraźną różnicę. Jest mniej kondensatorów, troche inne ścieżki i jeszcze jakis czarny układzik z boku. Na stronie Koppla wszystkie wyświetlacze są takie same jak mój działający. Widocznie mam pecha:(