[błąd] No rule to make target `all'.

To forum jest dla wszystkich pasjonatów mikrokontrolerów AVR Atmela. Wymiana doświadczeń i pomoc dla początkujących w pisaniu programów zarówno w C, Asemblerze jak i BASCOM. Zapraszam znawców tematu, aby pomogli wszystkim początkującym!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

[błąd] No rule to make target `all'.

Post autor: Kulpina » 23 paź 2010, 12:38

Przy próbie kompilacji programu otrzymuje takie coś:

Kod: Zaznacz cały

> "I:\WinAVR20100110\make.bat" 

i:\moje projekty\termometr>make.exe all 
make.exe: *** No rule to make target `all'.  Stop.

> Process Exit Code: 2
> Time Taken: 00:01
Nie wiem nawet do czego się zabrać, bo dzień wcześniej program kompilował się normalnie. Na następny dzień chciałem puścić kompilacje, żeby szybko sprawdzić rozmiar programu a tu takie coś. Ogólnie w internecie rozwiązanie jest takie 'coś z plikiem makefile', ale pytanie co?

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 23 paź 2010, 17:22

Ogólnie w internecie rozwiązanie jest takie 'coś z plikiem makefile', ale pytanie co?
Brak pliku. Dziwne wpisy. Pod domyślną ścieżką projektu nie ma pliku makefile. Spacja w nazwie katalogu. Źle napisany bacior nie uzględniający LFN z Windows.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 23 paź 2010, 18:58

Dzięki za porade :) Okazało się, że projekt który zawierał program był w folderze z programem i w folderze wyżej. Otwierałem ten z folderu wyżej - nie działało...
Nie wiem jak on się tam znalazł :) W każdym razie dzięki za porady, przydadzą się na przyszłość ;)

ODPOWIEDZ