Modyfikacja Programu "C"
Modyfikacja Programu "C"
Witam szukam kogoś kto się zna na języku C i zmodyfikuje mi pewny program. Tzn. Dodanie kilku funkcji:
DS18B20
PWM Programowy
i ewentualnie (RTC na "spi")
Moja wiedza niestety kończy się na bascomie.
Projekt jak i program dostałem od kolegi, nie jest to ściągnięty z sieci.
Jeśli zajdzie taka potrzeba to mogę się jakoś odwdzięczyć.
Resztę info na PW
DS18B20
PWM Programowy
i ewentualnie (RTC na "spi")
Moja wiedza niestety kończy się na bascomie.
Projekt jak i program dostałem od kolegi, nie jest to ściągnięty z sieci.
Jeśli zajdzie taka potrzeba to mogę się jakoś odwdzięczyć.
Resztę info na PW
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
Zapraszam do http://forum.atnel.pl/ do działu rybnego, jak ładnie poprosisz to znajdzie sie nie jedna osoba która w ramach "ćwiczeń" zmodyfikuje ten program 
joon jak masz robić reklamę forum atnel, to może odpuść sobie, bo tam reklamy inny for pewnie nie są tolerowane. Wystarczy, że zaraz się tam zarejestruje i napiszę o forum elportalu - efekty będzie tylko jeden.
Więc daruj sobie, jak nie chcesz się udzielać na tym forum to nie musisz z niego korzystać a tym samym nie robić krypto reklamy forum atnel.
Więc daruj sobie, jak nie chcesz się udzielać na tym forum to nie musisz z niego korzystać a tym samym nie robić krypto reklamy forum atnel.
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
No i się grubo mylisz, to nie elektroda, że każdy link do zewnętrznych forów jest uwalany........end pisze:joon jak masz robić reklamę forum atnel, to może odpuść sobie, bo tam reklamy inny for pewnie nie są tolerowane. Wystarczy, że zaraz się tam zarejestruje i napiszę o forum elportalu - efekty będzie tylko jeden.
Chcesz pomóc koledze Miiik to pomóż, a nie siej defetyzmu.
PS. sam nie raz na w/w forum podawałem linki do stron EP, EdW, itp. i nie zlatywało się stado hien......zresztą kto jak nie dondu zgłosił ten post do moderacji
Bez przesady kolego, każde forum ma to do siebie, że będzie chroniło "swoje interesy" że się tak wyrażę i powstaje po to aby pobudzać zainteresowania w porządanym dla siebie kierunku. I takim forum jest również wspomniane forum firmy ATNEL. Z mojego forum powstało forum EdW i też po to aby zintegrować czytelników pisma. Podobne cele ma wspomniane forum wydawnictwa ATNEL (i niech nikt nie mówi że tak nie jest) i nie uważam, że to jest źle wręcz przeciwnie. A moderatorzy są również od tego aby jednak chronić "interesy" swojego forum. I nie rozumiem dlaczego taka ostra reakcja na to co napisał End, bo jednak jakoś jestem święcie przekonany, że gdyby IDENTYCZNY tekst dotyczący tego samego problemu (związanego z językiem C dla AVR) ukazał się tam z propozycją udania się o pomoc do forum elportalu czy jakiegokolwiek innego zamiast oczekiwać na miejscu tej pomocy, to natychmiast taki "delikwent" zostałby "zlinczowany" przez zagorzałych zwolenników forum.Luminofor pisze:No tak, jak się nie ma argumentów to najłatwiej usunąć posty... To takie typowe...
Jednak forum Atnela ma w sobie to coś... A tutaj widzę jedynym wzorem jest Elezgroza...
Ledes
Żeby nie było, że nie lubię forum ATNEL - lubię je ale ma też swoje wady (jak i inne fora) ale na ten temat nie mam zamiaru i nie będę dyskutował, bo zawsze starałem się bronić forum przed takimi dyskusjami i prosiłbym aby tak dalej pozostało.
Żałuję jedynie, że End prawdopodobnie z tego powodu zrezygnował z moderowania forum. Ale widać taka kolej rzeczy jest.
rezasurmar tu nie chodzi o każdy link lecz o konkretny tekst jaki napisał joon i proszę ale nie przenoś konfliktu miedzy Atnel i Dondu tu na forum - tutaj dondu jest użytkownikiem takim jak każdy inny i jest również pomocny. Przepraszam Cie ale jako moderator informacje kto zgłasza post powinieneś zostawic wyłacznie dla siebie i innych moderatorów.
Miiik przepraszam Ciebie jako autora tematu, ze pociągnąłem i ja nie na temat dalszy ciag dyskusji. Może załóż jeszcze raz ten temat ale podaj kod programu aby było wiadomo co jest do modyfikacji, a tam moderatorzy już niech pilnuja aby nie dochodziło do dyskusji nie na temat. A jeżeli chcesz to dać jako ogłoszenie to moze lepiej do działu "Kramik".
Jestem w szoku, że osoba pełniąca funkcję moderatora osobę używającą funkcjonalności mającej na celu zapewnienie porządku na forum nazywa "konfidentem". To tak jakby policjant nazywał konfidentem osobę zgłaszającą popełnione przestępstwo. Typowe rozminięcie się z powołaniem. Pozatym moderator nie powinien być stronniczy, a tutaj jednoznacznie widać stronniczość.rezasurmar pisze:zresztą kto jak nie dondu zgłosił ten post do moderacji. Konfidenci czuwają
.
Pozatym forum dyskusyjne to nie katalog linków pozycjonujących. Dział numer 12 na elektrodzie takim katalogiem się stał. Otwierając dowolny temat, niezależnie czego by dotyczył, mamy 85% szans na odnalezienie tam linków do blogów Mirka i Dondu. I nie żebym miał coś przeciwko tym stronom (bo coś sobą reprezentują i niosą wiedzę), ale ideą forum dyskusyjnego jest to, że rozwiązanie problemu powinno pozostać na forum, chociażby po to że jak prowadzący bloga (albo dostawca usługi) zwinie działalność to żeby wiedza nie przepadła. A tak to pozostanie pełno tematów z martywmi linkami z których nic nie wynika.
Na forum powinna być żelazna reguła : ktoś przychodzi na forum z problemem, to w ramach tego samego forum dostaje rozwiązanie tego problemu, a nie odsyłacz do stron/for zewnętrznych. Spójna baza wiedzy, która trwa tak długo jak trwa forum. Za 10 lat forum będzie dalej, a blogspota może już nie być.
Z kolei ja się z wielką chęcią dowiem, jakie to wady ma forum ATNEL. Jestem tam już koło roku i wad nie widzę... Nawet tapatalka obsługuje. I shoutbox jest. O tym wszystkim tutaj "zapomniano". O miejscu na wgrywanie obrazków i kolorowanie składni kodów źródłowych także. O atmosferze już wiele powiedziano. Poruszyłem tylko kilka technicznych aspektów.Wojtek pisze:Żeby nie było, że nie lubię forum ATNEL - lubię je ale ma też swoje wady (jak i inne fora) ale na ten temat nie mam zamiaru i nie będę dyskutował, bo zawsze starałem się bronić forum przed takimi dyskusjami i prosiłbym aby tak dalej pozostało.
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
Myślę że może być odwrotnie- ostatnio elportal zbyt często nie jest dostępny...radzio pisze:Za 10 lat forum będzie dalej, a blogspota może już nie być.
Wojtek pisze:lecz o konkretny tekst jaki napisał joon
o ten tekst chodzi? Jak bym wstawił linka do allegro na pytanie o jakąś część też było by to "złe"?Zapraszam do http://forum.atnel.pl/ do działu rybnego, jak ładnie poprosisz to znajdzie sie nie jedna osoba która w ramach "ćwiczeń" zmodyfikuje ten program
Sam korzystasz z Atnela, wiesz dobrze jak działa Dział Rybny...
Wiem jak działa, a jeśli tobie się wydawało, że koledze Miiik ktoś zrobi to ot tak, to sam twórca forum rozwiewa takie nadzieje w tym temacie .joon pisze:Sam korzystasz z Atnela, wiesz dobrze jak działa Dział Rybny...
Tak dokładnie o ten - i nie zaciemniaj przykładem z odnosnikiem do allegro, bo to sa różne sprawy. Spróbuj sobie wyobrazić dokładnie odwrotna sytuacjęjoon pisze:Cytat:
Zapraszam do http://forum.atnel.pl/ do działu rybnego, jak ładnie poprosisz to znajdzie sie nie jedna osoba która w ramach "ćwiczeń" zmodyfikuje ten program
o ten tekst chodzi? Jak bym wstawił linka do allegro na pytanie o jakąś część też było by to "złe"?....
Dlatego i tutaj moderator ma prawo zwrócic uwagę. Jesli uważałeś że należy sie taka porada autorowi tematu to mogłeś skorzystać tak jak zresztą sam napisał z wiadomości pw.
A tak jak powiedziałem nie mam zamiaru oceniać innych for i dyskutowac na tema ich zalet i wad, bo kazde z nich po coś zostało powołane do zycia. Zabrałem głos bo uważam ze End mial rację. Po prostu takich rzeczy nie robi sie kolegom z forum - co innego odnośniki do już istniejących tematów na innych forach które podobne problemy już wyjaśniły.
Luminofor mówiąc o wadach nie mam na mysli tylko czysto technicznych wad, forum to ludzie ze swoimi wadami zaletami. Ale jak już mówiłem nie bedę się na ten temat wypowiadał bo nie ma po co - każde z for ma swoje wady i zalety i jak widac wielu tych samych uzytkowników zasila różne fora bo na każdym z nich coś innego przyciąga - chodzi o to aby po prostu się wzajemnie szanować.
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
Ok, przepraszam za moją stronniczość, oraz zgłaszam swoją rezygnację z bycia moderatorem na tym forum, jak również piszę do admina o usunięcie mojej osoby z tego forum.
PS. Chodziło o problem na styku komunikacji miedzy forumowej, to forum co by nie było nie jest forum stricte programmistycznym, jak forum atnela nie jest stricte elektronicznym więc nie widzę konfliktu interesów.
PS. A co do dondu, to pomocny on jest, ale nikt nie zaprzeczy, że nie raz nie dwa i nie trzy, nie podawał linków do własnego bloga......i jakoś nikt wtedy tego do moderacji nie zgłaszał.
Dziękuję za miłą kilkuletnią współpracę, oraz przepraszam za moje nie moderatorskie zachowanie.
PS. Chodziło o problem na styku komunikacji miedzy forumowej, to forum co by nie było nie jest forum stricte programmistycznym, jak forum atnela nie jest stricte elektronicznym więc nie widzę konfliktu interesów.
PS. A co do dondu, to pomocny on jest, ale nikt nie zaprzeczy, że nie raz nie dwa i nie trzy, nie podawał linków do własnego bloga......i jakoś nikt wtedy tego do moderacji nie zgłaszał.
Dziękuję za miłą kilkuletnią współpracę, oraz przepraszam za moje nie moderatorskie zachowanie.
Kod został napisany od nowa, gdyż tamten jak to mój kolega stwierdził był zbyt chaotyczny, przepraszam że nie odpowiadałem, ale całkowicie zapomniałem o tym forum, i miałem niestety inne sprawy na głowie, a elektronika poszła na bok na dłuższą chwilę.
P.S Jak ktoś będzie chciał zobaczyć kod w starej wersji to zamieszczę. Nowej niestety nie mam, nie była mi potrzebna i dostałem od kolegi same pliki "hex"
Pozdrawiam Miiik
P.S Jak ktoś będzie chciał zobaczyć kod w starej wersji to zamieszczę. Nowej niestety nie mam, nie była mi potrzebna i dostałem od kolegi same pliki "hex"
Pozdrawiam Miiik