Witam, przepraszam, że nie odpisywałem ale nie miałem ostatnio czasu .Więc jak poradziłeś zmieniłem wartość pwm1a . Gdy wpisałem 255 =dioda świeci jakby połowom mocy i strasznie powoli(po około 5 sekundach od włączenia) zaczyna się ściemniać. I po chwilce(trzeba się dobrze przypatrzyć żeby zobaczyć to przyciemnienie) przełącza się na jasność jak na początku.Gdy pwm1a= 0 to dioda świeci trochę mocniejszym światłem niż przy 255 i cały czas utrzymuje taką samą jasność .Jeśli pominę komendę pwm1a= x (w ogóle jej nie wpiszę) To dioda świeci jasnym światłem i także w ogóle nie zmienia jasności .Próbowąłem także zostawić polecenie pwm1a= x a usunąć Incr Pwm1a : waitms 100 . Lecz wtedy dioda w ogóle nie świeci . Mógłbyś wytłumaczyć mi to zachowanie ? Jak zrobić żeby dioda w ogóle nie świeciła na samym początku a potem zaczęła zwiększać swoją jasność ? (taki jakby powolny zapłon) Bo już nic z tego nie rozumiem

Dodam także, że mam problemy z niektórymi gotowymi programami np wszyscy w komentarzach pod jakimś programem czy coś piszą, że działa itp a mi nie . Chociaż skopiuje program lub spisze go kropka w kropkę, użyje tego samego avr a także podłącze identycznie wszystkie elementy . Dopowiem jeszcze, że miałem na początku problemy z programatorem mianowicie programator stk200 nie chciał działać, bascom w ogóle go nie wykrywał dopiero taki zwykły programator :

zadziałał .Dodam, że zastosowałem w nim rezystory 330 Ohm .Może jest w tym jakaś wina programatora ? Ponieważ posiadam także Atmege8 i z nią są takie same problemy . Z góry dzięki za odpowiedź . Pozdrawiam .