Witam
Kupiłem na allegro tani programator USB za pomocą którego programuje w programie Bascom-Avr.
Programator skonfigurowałem jako STK500 i tak mi działa tzn. programuje procesory po wciśnięciu F4
Niestety nie działa mi okno w którym były zakładki FLASH EEPROM i FUSEBITS
Na skutek czego nie mogę z tego programu przeprogramować FUSE.
Okno to powinno pojawić się po wybraniu zakładki Run Programmer (F4) i następnie manual program
Bascom-Avr i programator
Witam
Domyślam się ze masz avr studio zainstalowane i dodając swój programator do bascoma podałeś ścieżkę dostępu do stk 500 z avr studio??
Jeśli tak to klikniesz na czarny czip z napisem conect w avr studio i wybierzesz swój programator wyskoczy okienko programatora i i tam masz różne zakładki w tym FUSY.
na screenach poniżej zobaczysz napis avr isp mk II nie sugeruj się tym jest to model mojego programatora.
Domyślam się ze masz avr studio zainstalowane i dodając swój programator do bascoma podałeś ścieżkę dostępu do stk 500 z avr studio??
Jeśli tak to klikniesz na czarny czip z napisem conect w avr studio i wybierzesz swój programator wyskoczy okienko programatora i i tam masz różne zakładki w tym FUSY.
na screenach poniżej zobaczysz napis avr isp mk II nie sugeruj się tym jest to model mojego programatora.