[C] Książka dla początkującego do avr

To forum jest dla wszystkich pasjonatów mikrokontrolerów AVR Atmela. Wymiana doświadczeń i pomoc dla początkujących w pisaniu programów zarówno w C, Asemblerze jak i BASCOM. Zapraszam znawców tematu, aby pomogli wszystkim początkującym!
ODPOWIEDZ
pasta20
-
Kontakt:

[C] Książka dla początkującego do avr

Post autor: pasta20 » 05 sie 2008, 20:33

Witam. Szukam książki dla początkującego do avr, znam podstawy c i c++.
Szukam książki dobraj dla początkującego, czyli programowanie mikrokontrolerów w lcd, klawiaturę matrycową i inne programy.

Pozdrawiam

mlody_elfan
-

Post autor: mlody_elfan » 06 sie 2008, 14:13

Jedyną sensowną pozycją, jaką mogę Ci polecić to Mikrokontrolery AVR w praktyce autorstwa Jarosława Dolińskiego .
Warto również zainteresować się stronami:
http://avrfreaks.net/
oraz
http://mikrokontrolery.net/
Szczególnie polecam forum portalu avrfreaks i dział "AVR Tutorials" oraz forum EdW :)

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 07 sie 2008, 9:37

Co do programowania avrów w języku C to w EdW był kurs na ten temat. Z tego co wiem ma (albo miał) się ukazać jako książka, ale narazie nic mi o niej nie wiadomo, może jednak warto się nim zainteresowac i zdobyć numery archiwalne w których był publikowany? :mrgreen:

lukasz
-

Re: [C] Książka dla początkującego do avr

Post autor: lukasz » 26 sie 2008, 17:01

pasta20 pisze:Witam. Szukam książki dla początkującego do avr, znam podstawy c i c++.
Szukam książki dobraj dla początkującego, czyli programowanie mikrokontrolerów w lcd, klawiaturę matrycową i inne programy.
Polecam dwie książki: Sztuka programowania mikrokontrolerów AVR. Podstawy oraz Sztuka programowania mikrokontrolerów AVR. Przykłady.
Pozdrawiam,
Łukasz

ODPOWIEDZ