Czekać bo muszę zajrzeć do txt,już!
PYTANIE do Wojtósia i Gawełka!,czy zaczynam pisać prog od "no list?
jak mi nie odpowiecie to kunkfu w stylu hip-hop!
pozdrawiam
aha,wszystko na wp.pl dostałem cieszę się jak sto diobłow,rezystory
mnie powaliły na tapczan,i myśleli że mam padaczkę,poczytajcie,odpowiedzcie,i wyrżąć,muszę odbyć kwarantannę
mogę odbierać wszystko ale nić nie wysyłać
piotr!!!!!
kunkfu+aikdo na temat!
-
Gość
Zapewne chodzi ci o przykład programu ze kursy asm ze strony Wojtka. Zastosowany jest taki chwyt:
.nolist
.include "2313def.inc"
.list
Co należy rozumieć w sposób następujący:
.nolist - nie chcę umieszczania w raporcie z kompilacji żadnych informacji (przede wszystkim przedruku tekstu programu),
.include "2313def.inc" - proszę do tekstu programu włączyć i przekompilować zbiór o nazwie 2313def.inc (jest to swgo rodzaju zbiór biblioteczny),
.list - proszę w raporcie z kompilacji umieszczać wszystkie informacje.
Przeglądając raport z kompilacji nie zawiera on przedruku z pliku 2313def.inc (raport zawiera w sobie tylko jedynie twój tekst).
Zamień dyrektywe .nolist na .list i sam zobacz jaka jest różnica w raporcie z kompilacji (dyrektywa nie wpłyta na wynik czy sposób generacji kodu).
.nolist
.include "2313def.inc"
.list
Co należy rozumieć w sposób następujący:
.nolist - nie chcę umieszczania w raporcie z kompilacji żadnych informacji (przede wszystkim przedruku tekstu programu),
.include "2313def.inc" - proszę do tekstu programu włączyć i przekompilować zbiór o nazwie 2313def.inc (jest to swgo rodzaju zbiór biblioteczny),
.list - proszę w raporcie z kompilacji umieszczać wszystkie informacje.
Przeglądając raport z kompilacji nie zawiera on przedruku z pliku 2313def.inc (raport zawiera w sobie tylko jedynie twój tekst).
Zamień dyrektywe .nolist na .list i sam zobacz jaka jest różnica w raporcie z kompilacji (dyrektywa nie wpłyta na wynik czy sposób generacji kodu).