Witam,
Temat ten juz sie pojawiam, ale niestety czytajac poprzednie watki nie moge roziwazac mojego problemu. Posiadam plyte ewolucyjna EVBedu.net firmy Propox (http://www.propox.com/products/t_101.html) z ATmega128. Gdy podlaczam sie do niej poprzez programator ISPcable II rowniez firmy Propox i klikam "Identify chip" otrzymuje komunikat Could not identify chip with ID: 000000. Dodam tylko, ze lacze sie z programatorem poprzez kabel RS232, a dalej przez przejsciowke RS232 na usb i do kompa bo nie mam RS w kompie. Czy to moze byc powodem?
Juz nie wiem co moge zrobic...
dziekuje za wszelka pomoc.
Marcin
Bascom, nie moge polaczyc sie z uprockiem (atmega128)
1.Sprawdź zasilania
2.Sprawdź ustawienia i przejsciówkę zrób mostek między pinem 2 i 3 we wtyczce na rs czyli tx i rx wejdź do hiper terminal i w momencie pisania czego kolwiek będziesz widział na ekranie wpisywany tekst, bedzie znaczyło ze przejsciówka działa ok
3. Niewiem czy bascom obsługuje ten programator więc może być tak że będziesz musiał używać oprogramowania dołączonego do programatora.
2.Sprawdź ustawienia i przejsciówkę zrób mostek między pinem 2 i 3 we wtyczce na rs czyli tx i rx wejdź do hiper terminal i w momencie pisania czego kolwiek będziesz widział na ekranie wpisywany tekst, bedzie znaczyło ze przejsciówka działa ok
3. Niewiem czy bascom obsługuje ten programator więc może być tak że będziesz musiał używać oprogramowania dołączonego do programatora.