ATtiny12 a I2C
ATtiny12 a I2C
Potrzebuję zrobić układ który cały czas bedzie sprawdzał stan dwóch wejść i w postaci stanów 00, 01,10,11 ( zalezności czy na wejsciach jest 0 czy 1 ) wysyłał wynik na I2C. Chce to zrobić na 8 pinowym uC (ze wzgledu na miejsce) czy da sie to zrobić np na ATtiny12, bo jak przeglądam tablice z AVR to od ATtiny24 zaqczynaja sie dopiero z USI. Nie jest waznew czy zrobie to w Bascom czy w C.
-
ZbeeGin
Myślę, że dałoby się to zrobić w Tiny12, tylko że musiałbyś sobie znaleźć kod programowego UART-a. Problem w tym, czy Tiny12 będzie w stanie pomieścić w całości tak skonstruowany program. No i czy starczy skromny sprzętowy stos (Tiny12 nie ma pamięci RAM). Z tego samego powodu BASCOM odpada w przedbiegach.
Zatem fifty-fifty...
Zatem fifty-fifty...
Dzieki radzio, zobaczę je - mam jeszcze materiały od gawła i jego książkę więc i tam poszukam tyle ze w tym przypadku zalezy mi na czasie
[ Dodano: 2007-01-25, 20:26 ]
Ostatecznie rozwiązałem problem na mikrokontrolerze firmy Cypress CY8C27143 - to ośmio pinowy mikrokontroler - cała praca projektowa włącznie z przesłaniem programu do układu zajeła 5 minut.
wszystko działa bez zarzutu.
[ Dodano: 2007-01-25, 20:26 ]
Ostatecznie rozwiązałem problem na mikrokontrolerze firmy Cypress CY8C27143 - to ośmio pinowy mikrokontroler - cała praca projektowa włącznie z przesłaniem programu do układu zajeła 5 minut.