ATmega2560 a Bascom
ATmega2560 a Bascom
Można za pomocą Bascoma zaprogramować większe mikroprocesory Atmel'a? Chodzi mi np. o ATmega2560? Jeśli tak to w jaki sposób gdyż nie mam go na liście dostępnych procesorów...może trzeba ściągnać jakieś biblioteki ze strony MCS?
- matelektronik
- Użytkownik
- Kontakt:
Pytanie - dlaczego nie chcesz aktualizować?
Sam plik może nie wystarczyć.
Nie robiłem co prawda takiego eksperymentu, ale podejrzewam, że zmiany w samym BASCOM-ie idą w parze z nowymi plikami konfiguracyjnymi...
[ Dodano: 28 Sierpień 2006, 18:19 ]
Czyli masz wersję pełną - to dlaczego jej nie aktualizujesz? Jeśli jest legalna, to przecież nie ma problemu?
A jeśli jest /legalna, to nie mogę Tobie pomóc
Sam plik może nie wystarczyć.
Nie robiłem co prawda takiego eksperymentu, ale podejrzewam, że zmiany w samym BASCOM-ie idą w parze z nowymi plikami konfiguracyjnymi...
[ Dodano: 28 Sierpień 2006, 18:19 ]
Czyli masz wersję pełną - to dlaczego jej nie aktualizujesz? Jeśli jest legalna, to przecież nie ma problemu?
A jeśli jest /legalna, to nie mogę Tobie pomóc
-
ZbeeGin
Niestety sam plik wyciągnięty z 1.11.8.3 nie pomoże. Już z takiej prostej przyczyny, że format plików DAT zmienił się nieco ostatnimi czasy. Druga sprawa to sam kompilator, który jest zbyt stary by wygenerował poprawny kodu dla Mega2560.Daymian pisze:A jeśli posiadam wersje 1.11.7.4 i mi bardzo zależy żeby pod tą wersją działało to wystarczy mi ten plik konfiguracyjny?