Pomoc w zrozumieniu i napisaniu programu wyświetlacz 7-seg.
Pomoc w zrozumieniu i napisaniu programu wyświetlacz 7-seg.
Witam,
Mam za zadanie napisać program jednak zapomniałem lub też nie douczyłem się pewnych zagadnień i szukam kogoś kto jest w stanie pomóc mi z programem o treści:
Napisać program, który będzie na bieżąco sprawdzał stan na czterech młodszych bajtach na porcie P1 i wyświetlał jego zawartość na wyświetlaczu 7-segmentowym. Dane mają być przedstawione od 0 do F.
Pozdrawiam
Mam za zadanie napisać program jednak zapomniałem lub też nie douczyłem się pewnych zagadnień i szukam kogoś kto jest w stanie pomóc mi z programem o treści:
Napisać program, który będzie na bieżąco sprawdzał stan na czterech młodszych bajtach na porcie P1 i wyświetlał jego zawartość na wyświetlaczu 7-segmentowym. Dane mają być przedstawione od 0 do F.
Pozdrawiam
-
keruseykaryu
Czyli wyświetlacz jest multipleksowany. A w projekcie korzystasz też z "BIOS" na płytce, czy program ma być "goły"? Nie znam możliwości DSM, choć kiedyś miałem z nim styczność kilka lat temu, ale krótko. Generalnie piszę własne programy i wolę nie korzystać z tego, co jest mi nieznane. Bo mogę pokombinować z programem, ale nie przetestuję go, bo mój system jest inaczej zbudowany.