Szukałem trochę i praktycznie nic o tym procesorze nie znalazłem, a zależy mi na tym ponieważ mam ich około 30. Nawet nie wiem w jakim programie się pisze oprogramowanie, i
za pomocą jakiego programatora się je programuje. Podobno jest to już stary procesor, który
wyszedł z użytku.
Za pomoc z góry dziękuję
Simens, SAB-C501G-L24N, SAB 80C32,
- mariusz256
- Użytkownik
- Kontakt:
SAB80C52 jest kopią procka INTEL 8052 i jest produkowany przez wiele firm, dlatego można ewentualnie posługiwać się dokumentacją przykładowo atmeta 89C52 (ale należy pamięcta, że SAB... nie ma pamięci FLASH). SAB501 jest mutacją procka 8051 (zawiera dodatkowo kilka gadżetów w stosunku do 8051). Oba procki wymagają zewnętrznej pamięci na program, toteż kwestia programatora sprowadza się do zaprogramowania pamięci EPROM lub FLASH. Do tworzenia oprogramowania używa się tych samych narzędzi co do 8051.
Kilka lat temu firma SIEMENS się podzieliła i ta jej część, która robi procki nazywa się www.infineon.com (więc z tego powodu na stronie siemensa nie znalazłeś informacji).
Kilka lat temu firma SIEMENS się podzieliła i ta jej część, która robi procki nazywa się www.infineon.com (więc z tego powodu na stronie siemensa nie znalazłeś informacji).
- mariusz256
- Użytkownik
- Kontakt:
To jest wersja ROM LESS (pez pamięci na program) od procka 80C52 (ten z kolei ma stały program wpisany do pamięci stałej już w fabryce [nie da się jedo wymienić]) ale jest możliwość dołożenia pamięci z programem na zewnątrz. Jak z ATMEL 89C52 usuniesz pamięć FLASH, to dostaniesz właśnie 80C32. W sumie procki (oba) są do użycia.mariusz256 pisze:a co oznacza SAB 80C32
to nie jest typ procesora
A co na stronie infineon'a nie znalazłeś właściwej dokumentacji?
- mariusz256
- Użytkownik
- Kontakt:
Moje "wypracowanie" na temat podłączenia pamięci programu do procków C51: https://elportal.pl/index.php?module=Co ... y&ceid=218mariusz256 pisze:Skąd procesor ma wiedzieć do ....