kit AVT 5125

Dyskusje ogólne na temat "cyfrówki" czyli wszystko o TTL/CMOS, językach VHDL i VERILOG, bramkach, rejestrach, przerzutnikach... Dobre miejsce na pytania odnośnie uniwersalnych programatorów (np. Willem) a także podłączania własnych peryferiów do komputera PC.
ODPOWIEDZ
zaba
Użytkownik

kit AVT 5125

Post autor: zaba » 26 paź 2010, 18:49

Otóż jestem posiadaczem wyżej wymienionego programatora, po trudach składania, przyszedł czas na odpalenie.
W załączniku wklejam to, co się wyświetla podczas przełączania zakładek w menu kontrolera, na dodatek diody mrugają podczas przełączania zakładek
Załączniki
bez tytułu.GIF
(37.35 KiB) Pobrany 578 razy

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ertew » 26 paź 2010, 19:22

Podczas przełączania zakładek fusów programator próbuje odczytać fusy z procka docelowego.

Prawdopodobnie nie ma komunikacji programator <-ISP-> procek.
Gdyby nie było komunikacji PC <-> programator, to powinien zostać wyświetlony inny komunikat.

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 26 paź 2010, 20:11

A po pierwsze to w pierwszej zakładce "Main" trza wybrać, jaki AVRek jest podłączony i przeczytać sygnaturkę czy się zgadza. Potem dopiero fuski oglądać.

zaba
Użytkownik

Post autor: zaba » 26 paź 2010, 22:18

Dobra, czyli wszystko było w porządku, bo nic nie było podłączone dalej ko programatora, to była ,,jazda próbna,,.
Dzięki wielkie, bo myślałem, że coś źle zrobiłem podczas instalacji oprogramowania

ODPOWIEDZ