Nietypowe goldpiny - zgięte pod kątem 180*

Jeśli nie wiesz gdzie można zdobyć poszukiwany element, układ czy urządzenie elektroniczne to pisz.
Linki do sklepów i firm.
ODPOWIEDZ
zerpo
-
Posty: 3
Rejestracja: 04 kwie 2009, 11:22
Lokalizacja: Poznań

Nietypowe goldpiny - zgięte pod kątem 180*

Post autor: zerpo » 04 kwie 2009, 11:28

Witam serdecznie i od razu przy pierwszym poście pozdrawiam wszystkich :-)

Poszukuję sklepu, gdzie mógłym dostać goldpiny, jak w załączniku. Złącza są dwurzędowe, wygięte pod kątem 180*, tworząc swego rodzaju mostek. Mam coś takiego, ale o ilości pinów 2x3, a potrzebuję 2x4.
Czy ktoś orientowałby się, gdzie można takie cudo dostać?

Dziękuję za uwagę i ponownie pozdrawiam!
Załączniki
goldpiny.jpg

Awatar użytkownika
gwozdex
Użytkownik
Posty: 879
Rejestracja: 24 lut 2006, 10:04
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Kontakt:

Post autor: gwozdex » 04 kwie 2009, 12:03

Witamy!

Powiem szczerze, że pierwsze widze zeby takie gotowe mostki były do kupienia. Zazwyczaj robie to tak ( i nie tylko ja) ze wlutowywuje złącza goldpin o dowolnej długości i łącze je złączami IDC, czyli takimi jakie są w taśmach komputerowych.

zerpo
-
Posty: 3
Rejestracja: 04 kwie 2009, 11:22
Lokalizacja: Poznań

Post autor: zerpo » 04 kwie 2009, 13:12

Te goldpiny służą do łączenia obudów Modulbox (na szynę din) firmy Italtronic. Firma dodaje takie złącza, ale tylko 2x3. W projekcie muszę wykorzystać takie złącza, a dużo by mi ułatwiło, gdyby były 2x4...

Awatar użytkownika
gwozdex
Użytkownik
Posty: 879
Rejestracja: 24 lut 2006, 10:04
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Kontakt:

Post autor: gwozdex » 04 kwie 2009, 19:43

chodzi o takie obudowy :OBUDOWA SUPPORT ?

No w takim razie nie widzę przeciwwskazań zeby załatwić to tak jak pisałem wcześniej:
IDC
( uwaga na raster!)

zerpo
-
Posty: 3
Rejestracja: 04 kwie 2009, 11:22
Lokalizacja: Poznań

Post autor: zerpo » 04 kwie 2009, 19:57

To nie ta obudowa, ale jedną pozycję niżej widnieje MODULBOX XT...

Niestety takie rozwiązanie nie przejdzie - raz, że w obudowie jest ekstremalnie mało miejsca na gniazda wtyczka IDC się nie zmieście,
dwa, to przez te goldpiny pójdzie prąd nawet koło 3A i to nie chwilowy, więc taśma może już tego nie udźwignąć. Rozwiązanie niestety już takie ma być, zostało narzucone.

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Posty: 1418
Rejestracja: 03 lip 2005, 10:36
Lokalizacja: Leszno
Kontakt:

Post autor: Ertew » 05 kwie 2009, 18:48

Może wziąć dwa takie złącza 2x3 i uciąć z nich po dwa mostki, robiąc złącza 2x2.
Następnie umieścić obok siebie dwa mostki 2x2, co stworzy 2x4.

ODPOWIEDZ