Ramka na LCD

Jeśli nie wiesz gdzie można zdobyć poszukiwany element, układ czy urządzenie elektroniczne to pisz.
Linki do sklepów i firm.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Posty: 2078
Rejestracja: 30 cze 2007, 22:56
Lokalizacja: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Kontakt:

Ramka na LCD

Post autor: joon » 05 wrz 2014, 17:02

Witajcie.
Problem mam następujący:
buduję urządzenie które będzie miało zamontowane na obudowie 4 wyświetlacze LCD 2x16 (zgodne ze sterownikiem 44780 ale to nieistotne). I teraz zagwozdka, spotkał się ktoś z Was z ramkami pod takie wyświetlacze? Obudowa metalowa, grubości 1,2mm. O ile część sprzętowa jest już gotowa to kompletnie nie mam pojęcia jak estetycznie zamontować te wyświetlacze...

Ktoś doradzi/pomoże ?

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik
Posty: 1287
Rejestracja: 12 kwie 2006, 19:38

Post autor: KrzysiekK » 05 wrz 2014, 19:16

Po wpisaniu w Google hasła "ramki wyświetlaczy LCD" można znaleźć oferty tego rodzaju ramek. Wystarczy wybrać odpowiednią ramkę. Linków nie podaję, aby nie robić kryptoreklamy.

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Posty: 2078
Rejestracja: 30 cze 2007, 22:56
Lokalizacja: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Kontakt:

Post autor: joon » 06 wrz 2014, 7:04

KrzysiekK, dziękuję. Wyobraź sobie jednak ze opłaciłem w tym miesiącu abonament w google i podaną frazę sprawdzałem przed Twoim postem :P

Miałem takie typowe ramki- niestety nakładane w większości na klej/taśmę dwustronną - w moim przypadku odpadają.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Posty: 1816
Rejestracja: 20 maja 2006, 19:15
Lokalizacja: 66'15" M.a.R.s.
Kontakt:

Post autor: timo66 » 06 wrz 2014, 9:20

Patrzyłeś w cyfronice albo w conradzie? Widziałem tam ramki na zatrzaski i tez takie przykręcane od spodu.

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Posty: 2078
Rejestracja: 30 cze 2007, 22:56
Lokalizacja: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Kontakt:

Post autor: joon » 06 wrz 2014, 11:42

Właśnie szukam czegoś najlepiej przykręcanego od spodu ale za grzyba nie mogę znaleźć. W conradzie jedna mi podpasowała (prawie) ale standardowe wyświetlacze maja inaczej rozmieszczone otwory i nie nadaje się :/

Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Posty: 755
Rejestracja: 18 lip 2005, 18:33
Lokalizacja: Dublin
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 06 wrz 2014, 15:25


Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Posty: 2078
Rejestracja: 30 cze 2007, 22:56
Lokalizacja: Kraków, Przemyśl, Warszawa
Kontakt:

Post autor: joon » 06 wrz 2014, 23:07

Pikczu, dzięki, ale to nadal nie to co chciałbym mieć. Na zewnątrz nie może być widocznej ani jednej śrubki :/
Najprawdopodobniej skończy się na ręcznym wykonaniu ramki z plexi :|

ODPOWIEDZ