Gdzie kupic tani sygnalizator akustyczno-świetlny do tel.

Jeśli nie wiesz gdzie można zdobyć poszukiwany element, układ czy urządzenie elektroniczne to pisz.
Linki do sklepów i firm.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Gdzie kupic tani sygnalizator akustyczno-świetlny do tel.

Post autor: kayron » 12 lis 2009, 23:04

Mój problem jak w temacie a konkretnie wygląda to tak. Otóż w pracy na jednym z działów jest potrzebny sygnalizator akustyczno-świetlny do telefonu stacjonarnego podłączonego do wewnętrznej centrali, który by sygnalizował że ktoś dzwoni do obsługi. Na tym dziele jest dość głośnio, wiec dzwonek który jest w telefonie, zwyczajnie nie jest słyszalny. Urządzenie nie powinno być zbyt drogie (tak do 100zł), i wolałbym raczej gotowe rozwiązanie niż samemu kombinować przy linii telefonicznej. Zważywszy że raczej sie na tym nie znam za bardzo.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 13 lis 2009, 0:04

Myślę że bez "podkradnięcia " sygnału z oryginalniej głośnika się nie odbędzie,jeśli to ma być nieskomplikowany układ. Do tego tranzystor/syrena piezo ,podobnie z żarówka, palnikiem ksenonowym czy matrycą LED

coś z tego powinno się nadawać, nie wiem jak głośno to jest głośno ale 95dB to już jest dość dużo ,a jak będzie to modulowany sygnał to będzie bardzo skuteczny. →LINK←

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 13 lis 2009, 9:42

Cóż mi bardziej by chodziło układ wpinany między linię tel a aparat, bo nie chciał bym grzebać w środku telefonu, choć ostatecznie można by wyprowadzić sygnał na jakim Jaku z obudowy.

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matrix » 13 lis 2009, 18:31

zajrzyj do -> TEGO LINKU <-. dane są zapewne dość stare bo z 2004r ale może pomogą.

ODPOWIEDZ